avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 115 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... vacanta
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

vacanta

am divortat de 10 ani ,m-am recasatorit vreau sa plec in vacanta in spania ,minorul imi este incredintat mie cu decizie judecatoreasca definitiva si irevocabila ,avem dubla cetatenie romana-maghiara ,nu am facut nici un pasaport ,intrebarea mea este .trebuie sa am consintamintul fostei soti sa pot pleca,la pasaport maghiar daca il fac ,si atunci trebuie consintamant ca la cel romanesc,minorul are 13 ani, va rog nu ocoli-ti subiectul meu, va multumesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 15:33, 29 Decembrie 2012
Daca sunteti in Romania si doriti sa calatoriti cu pasaport romanesc, iesiti din tara in baza acelei hotarari legalizate cu formula definitiva si irevocabila. Tot in baza hotararii ii puteti face copilului pasaport.
Daca veti dori sa calatoriti cu pasaport unguresc, legea romana nu vi se adreseaza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incredintare copil minor Sari Czintos Sari Czintos Va rog,este vorba despre un minor,care dupa divortul parintilor a fost incredintat mamei.Ea lucreaza in strainatate.Intrebarea mea:este nevoie de ... (vezi toată discuția)
Obtinerea custodiei definitive si irevocabile deea-alexa deea-alexa Buna seara, Sunt mama unui baietel de 6 ani si jumatate. Am divortat de tatal copilul, in urma cu 5 ani, cand acesta avea un an. In tot acest timp,tatal nu ... (vezi toată discuția)
dupa divort pot sa plec din tara cu copilul minor fara acordul celuilalt parinte? mariuca11 mariuca11 Sunt divortata si am in custodie un copil minor de 6 ani cu hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila.In hotarare nu scrie programul de vizitare al ... (vezi toată discuția)