avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 586 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... retinut permisul de conducere
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

retinut permisul de conducere

salutare,

Am patit pe 15 dec 2012, o rusine,..... am baut 1 pahar jumatate de bere la ora 16,30, iar la ora 21,35,am fost oprit in trafic,mi s-a luat proba, si a iesit 0,17 alcolemie

Mi-a fost luat permisul pe o luna,amenda 9 puncte contraventional
Pe dovada care a fost eliberata nu scrie perioada,asa a yis agentul constatator, fara drept de circulatie, nu stiu cum pot afla.... si ceea ce am omis este ca am suflat de 6 ori si-i dadea eroare, il mai gadila putin, iar ma punea sa suflu.... Ce sa fac, cum pot afla la ce sa ma astept? Cat prevede legislatia? Va multumesc, e jenant, a fost o intamplare idioata, am oprit pt control de rutina si am ramas marcat de asta.


[Mesaj editat - Vă rog să nu mai scrieţi exclusiv cu majuscule, nu este regulamentar]
Ultima modificare: Duminică, 30 Decembrie 2012
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Dupa o luna mergeti si va luati permisul, daca nu v-a dat drept de circulatie, dreptul de a conduce se suspenda de cand v-a luat permisul. Daca va dadea drept de a conduce, termenul ar fi curs de la data la care nu mai aveati dreptul sa conduceti. Tot e bine ca v-a suspendat 1 luna si nu 3.
( scrieti cu litere mici ca se citeste greu)
Dovada se da fara drept de circulatie in situatia dvs, daca mergeati la recoltare probe biologice ceea ce nu era obligatoriu , dovada ar fi fost cu drept de circulatie,suspendarea este de 90 de zile nu 30, o sa trebuiasca sa dati testul pentru verificare daca doriti sa luati permisul la sfarsitul perioadei altfel o sa mai primiti inca 30 de zile. Mai aveti posibilitatea sa contestati in instanta si pana la solutionare cu certificatul de grefa sa va ridicati permisul.
(3) Constituie contravenţie şi se sancţionează cu amenda prevăzută în clasa a IV-a de sancţiuni şi cu aplicarea sancţiunii complementare a suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 90 de zile săvârşirea de către conducătorul de autovehicul sau tramvai a următoarelor fapte:
a) conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice, dacă fapta nu constituie, potrivit legii, infracţiune;

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dosar penal Unicul007111 Unicul007111 Salutare ,as dori sa ma ajutati cu un sfat , acum cateva zile am fost oprit de un echipaj de politie si mi s-a suspendat permisul pe o perioada de 90 de zile ... (vezi toată discuția)
Radar si 0.17 alcool, cat stau fara pemis? bogdan.bogdan bogdan.bogdan Buna dimineata, am consultat forumul insa nu am gasit o solutie la problema mea: am fost depistat de radar cu 121 km/h in localitate, in timp ce semnam PV ... (vezi toată discuția)
Permis retinut bulversat bulversat buna dimineata!!! azi noapte la ora 00:00 am fost oprit de politia rutiera si am suflat in fiola si aveam alcoolemie de 0.30 la mie, am baut 2 beri inainte sa ... (vezi toată discuția)