avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 845 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general inregistrare contabila chirie stand
Discuție deschisă în Contabilitate în general

inregistrare contabila chirie stand

Am un srl nou infiintat neplatitor de tva. De curand am inchiriat un stand intr-un complex comercial si am deschis un magazin cu obiecte nealimentare. Va rog sa imi spuneti cum se inregistreaza in contabilitate chiria standului. mentionez ca nu este trecuta in constant valoarea standului. multumesc
Cel mai recent răspuns: adrianasef , utilizator 19:25, 29 Decembrie 2012
Inregistrati factura primita lunar 612 = 401 si apoi plata facturii cu chitanta 401 = 5311.
Este nevoie sa apara standul in inventarul extrabilantier al firmei?
Nu e nevoie sa apara in inventarul firmei. E nevoie sa aveti incheiat un contract pentru inchirierea standului.
adrianasef a scris:

Este nevoie sa apara standul in inventarul extrabilantier al firmei?

Standul este proprietatea firmei?
Standul este inchiriat intr-un spatiu comercial.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Monografie contabila cabinet stomatologic PopCristi PopCristi cabinetul stomatologic lucra cu casa de sanatate. As vrea sa va intreb daca facturile pe care le emitem catre casa de sanatate le pot intregistra pe 704 la fel ... (vezi toată discuția)
Imbunatatire spatiu inchiriat birta birta am un contract de inchiriere de la persoana juridica in care se specifica compensarea chiriei cu cheltuielile de imbunatatire spatiu.care sint inregistrarile ... (vezi toată discuția)
Chirie neplatita JENIFER JENIFER Daca pe 2 luni chiria pt spatiul firmei nu a fost platita,ea trebuie inregistrata in contabilitate?Si care sunt inregistrarile? (vezi toată discuția)