avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 606 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Recunoastere copil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Recunoastere copil

Am o relatie de concubinaj din care o sa avem un copil.copilul se va naste peste 4 luni. Mama copilului se afla in Romania eu in spania. Intrebarea mea este da pe 5 mai cand ar trebui sa se nasca copilul nu o sa pot sa fiu prezent la nastere inteleg ca mama lui il va scoate din spital cu numele ei de familie. Intrebarea mea este daca in 2 saptamani de la nastere as putea recunoaste copilul si cum as putea face sa poarte si numele meu?
Cel mai recent răspuns: luminitaelisa , utilizator 18:48, 4 Ianuarie 2013
Maternitatea unde se va naste copilul, va elibera Certificatul constatator al nasterii in baza certificatelor de nastere si cartilor de identitate ale mamei si tatalui. Deasemenea este necesara si declaratia de stabilire a numelui copilului atunci cand parintii poarta nume de familie diferite.
Cu acest Certificat Constatator se merge la Oficiul de stare civila, in termen de 15 zile de la nasterea copilului in vederea eliberarii Certificatului de nastere. In cazul dvs. este necesara o declaratie de recunoastere a paternitatii (in fata ofiterului de stare civila) cat si acordul scris al mamei.
Daca se depasesc cele 15 zile, riscati doar o amenda sau daca exista motive obiective (fiind in strainatate nu ati putut veni in timp util), puteti fi scutit si de plata amenzii.
Trebuie sa fiti prezent la Oficiul de stare civila personal pentru aceasta declaratie, ca sunteti de acord ca bebelusul sa poarte numele Dvs. Aveti nevoie de urmatoarele documente:
- cartile de identitate - original si copie
- certificate de nastere - original si copie
- certificatul constatator de la spital in original
- dosar cu sina

Mama copilului nu este casatorita si nici nu este in divort???? Atunci ar fi mai complicat.

Numai bine!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrarea nasterii copilului cand tatal nu se afla in tara iar parintii nu sunt casatoriti ContSters100836 ContSters100836 Buna ziua. Sunt insarcinata si urmeaza sa nasc in urmatoarele zile. Problema este ca tatal copilului se afla in Australia, tara lui de origine si din cauza ... (vezi toată discuția)
Cum obtin certificatul de nastere daca tatal copiluli nu este in tara? cristinaiuliana cristinaiuliana Buna ziua, In luna mai 2016 voi naste un baietel, sotul meu este plecat sa lucreze in strainatate si nu va putea veni imediat cum nasc. vreau sa stiu cum ... (vezi toată discuția)
Ce drepturi are concubinul în privința minorului dacă nu apare în certificatul de naștere? anila1998 anila1998 salut, aș dori să aflu ce drepturi are tatal copilului in cazul in care... pe parcursu sarcinii nu afost alaturi... copilul nu poartă numele lui si nu ... (vezi toată discuția)