avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 429 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Cum obtin certificatul de nastere daca tatal copiluli ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Cum obtin certificatul de nastere daca tatal copiluli nu este in tara?

Buna ziua,

In luna mai 2016 voi naste un baietel, sotul meu este plecat sa lucreze in strainatate si nu va putea veni imediat cum nasc. vreau sa stiu cum trebuie sa procedez ca sa fie trecut copilul pe numele sotului si cum obtin certificatul de nastere. ( stiu ca nu te lasa sa scoti copilul din spital daca nu aduci certificatul de nastere ) Multumesc,
Cel mai recent răspuns: cristinaiuliana , utilizator 14:56, 3 Februarie 2016
Buna ziua,
Dupa ce nasteti solicitati o invoire din spital de cateva ore, mergeti cu actele date de spital, C.I-ul dumneavoastra si certificatul de casatorie la Starea civila, va luati Certificat de nastere pentru copil si mergeti apoi, cu copilul, acasa.
ACTE NECESARE ÎNREGISTRĂRII NAŞTERII

1. Certificatul medical constatator al naşterii, întocmit pe formular tip;
2. Actul de identitate al mamei şi/sau al declarantului, dacă naşterea nu este declarată de mamă;
3. Certificatul de căsătorie al părinţilor copilului, în original şi în fotocopie, dacă sunt căsătoriţi, iar dacă aceştia poartă nume de familie diferit, declaraţia scrisă cu privire la numele pe care îl va dobândi copilul;
4. Declaraţie de recunoaştere a copilului născut în afara căsătoriei, dată de către tată în faţa ofiţerului de stare civilă care înregistrează naşterea sau la notarul public, din care să rezulte şi numele de familie pe care il dobândeşte copilul, la care se anexează consimţământul mamei; în cazul tatălui minor acesta este asistat de reprezentantul legal.
Copilul nascut in timpul unei casatorii , este trecut implicit pe numele tatalui. Cu certificatul de casatorie puteti inregistra copilul.
Multumesc frumos pentru raspuns !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua Adriana Eveline Adriana Eveline Am si eu o intrebare,sotul e plecat in afara iar eu am nascut in decembrie,trebuie sa fac certificatul celei mici,cum pot proceda? noi nefiind casatoriti! El ... (vezi toată discuția)
Eliberare certificat nastere in lipsa tatalui Alina_Gabriela26 Alina_Gabriela26 Buna ziua! sunt o mama insarcinata in 32 de saptamani! urmeaza sa nasc la inceputul lunii octombrie, iar in septembrie sotul meu paraseste Romania din alte ... (vezi toată discuția)
Schimbare certificat de nastere minor Bubbles2017 Bubbles2017 Buna seara ! Am o nelamurire si sper ca ma puteti ajuta.Am facut greseala sa aleg ambele nume de familie in certificatul de nastere a copilului ,noi nefiind ... (vezi toată discuția)