romeoiasi a scris:
Am depus la data de 20 decembrie cerere de ordonanta presedentiala in baza articolului 403 cod procedura civila.
Nu se poate să fi introdus pe rolul instanţei o cerere de ordonanţă preşedinţială în baza art. 403 Cod procedură civilă întrucât această prevedere nu are legătură cu ordonanţa preşedinţială. Accesaţi link-ul de mai jos şi citiţi art. 581 şi art. 582 Cod procedură civilă (este varianta cea mai actualizată a Codului care poate fi găsită pe net):
[ link extern ]
romeoiasi a scris:
Intrebarea este: am sanse sa obtin pana la pronuntarea pe recurs suspendarea efectelor dispozitiilor pe care leam atacat?
O cerere de ordonanţă preşedinţială prin care se urmăreşte suspendarea executării unor acte administrative nu este admisibilă şi va fi respinsă de instanţă deoarece există prevederi speciale -art. 14 şi art. 15 din Legea 554/2004- care se aplică înaintea prevederilor cuprinse în Codul de procedură civilă. În plus, în privinţa suspendării executării actelor administrative deja există o hotărâre definitivă a instanţei. Îmi pare rău, pentru că ştiu situaţia dvs.
romeoiasi a scris:
Oare care sunt caracteristicile unei ordonante presedentiale?
O ordonanţă preşedinţială este vremelnică şi executorie (vedeţi art. 581, alin. 4 Cod procedură civilă).