Tatal meu are un PFA si este si pensionar..As vrea sa stiu daca imi poate ceda mie ca si fiul lui PFA si el sa ramana ca si angajat la jumatate de norma? Eu desi am lucrat cu el in domeniul nostru de activitate nu am si pregatirea specifica (reconditionare mobila ,tapiterii). De aici deriva si intrebarea daca imi poate ceda mie PFA? Va multumesc anticipat,cu stima.
Nu se poate transfera/vinde un pfa.
Dumneavoastra daca ati lucrat in acel domeniu, nu aveti pe cartea de munca trecuta o anumita vechime in meseria respectiva? Daca aveti, incercati sa va deschideti un pfa pe numele dumneavoastra.
Se poate transmite PFA in conformitate cu art. 41 din Legea nr. 26/1990 privind registrul comertului. Trebuie sa existe acordul expres al titularului PFA, iar in rezervarea denumirii care o sa o obtineti de la registru comertului va fi urmatoarea denumire: ,, numele fiului PFA - succesor in drepturi al ,, numele tatalui PFA''. Mai aveti posibilitatea sa schimbati forma juridica din PFA in intreprindere familiala cu dvs. ca reprezentant al acestei entitati intr-o prima faza, ulterior tata sa iasa din intreprinderea familiala si sa schimbati din nou forma juridica intr-o PFA al carui titular sa fiti dvs. Daca optati pentru prima varianta exista posibilitatea sa va loviti intr-o prima faza de oaresce reticenta din partea functionarilor care trebuie sa va instrumenteze problema, dar va rog sa le indicati temeiul legal. Bafta!