avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 621 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Transfer/vanzare pfa
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Transfer/vanzare pfa

Tatal meu are un PFA si este si pensionar..As vrea sa stiu daca imi poate ceda mie ca si fiul lui PFA si el sa ramana ca si angajat la jumatate de norma? Eu desi am lucrat cu el in domeniul nostru de activitate nu am si pregatirea specifica (reconditionare mobila ,tapiterii). De aici deriva si intrebarea daca imi poate ceda mie PFA? Va multumesc anticipat,cu stima.
Ultima modificare: Duminică, 30 Decembrie 2012
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: ContSters22713 , utilizator 19:04, 1 Ianuarie 2013
Nu se poate transfera/vinde un pfa.
Dumneavoastra daca ati lucrat in acel domeniu, nu aveti pe cartea de munca trecuta o anumita vechime in meseria respectiva? Daca aveti, incercati sa va deschideti un pfa pe numele dumneavoastra.
Se poate transmite PFA in conformitate cu art. 41 din Legea nr. 26/1990 privind registrul comertului. Trebuie sa existe acordul expres al titularului PFA, iar in rezervarea denumirii care o sa o obtineti de la registru comertului va fi urmatoarea denumire: ,, numele fiului PFA - succesor in drepturi al ,, numele tatalui PFA''. Mai aveti posibilitatea sa schimbati forma juridica din PFA in intreprindere familiala cu dvs. ca reprezentant al acestei entitati intr-o prima faza, ulterior tata sa iasa din intreprinderea familiala si sa schimbati din nou forma juridica intr-o PFA al carui titular sa fiti dvs. Daca optati pentru prima varianta exista posibilitatea sa va loviti intr-o prima faza de oaresce reticenta din partea functionarilor care trebuie sa va instrumenteze problema, dar va rog sa le indicati temeiul legal. Bafta!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se poate prelua un pfa cu licenta taxi tudorika tudorika Buna seara, Referitor la cum se poate prelua un pfa cu licenta taxi, scria un coleg de-al dumneavoastra de pe site, urmatoarele: \\"Nu se poate transforma ... (vezi toată discuția)
Infiintare intreprindere individuala darabontcsilla darabontcsilla Buna ziua, as dori sa stiu, daca o intrep. individ. obligatoriuare numele persoanei, care o infiinteaza, sau, poate avea optiuni, ca si o firma tip srl. ... (vezi toată discuția)
Intreprindere individuala mi_re_la68 mi_re_la68 Incepand din 2009 functionez ca I.I., dar anul viitor plec cu sotul meu in Anglia (cel putin 2 ani). As vrea sa transfer aceasta II tatalui meu si in acest ... (vezi toată discuția)