Pentru că m-am trezit şi eu cu un termen intermediar într-o cauză civilă, am telefonat la arhiva Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Termenul intermediar va fi in noiembrie 2013, iar primul termen al cauzei - discutarea unei cereri de preschimbare a termenului - a fost în octombrie 2012. Iniţial, termenul intermediar a fost primul termen al cauzei.
Doamna care mi-a răspuns la telefon a fost deosebit de amabilă şi mi-a explicat cu lux de amănunte că "de vină" este programul informatic, ce nu le permite să introducă termene anterior primului termen al cauzei fără să fi scris o "soluţie" în dreptul acestuia. De principiu, eu am înţeles că recurg la această strategie dacă nu există soluţie în dreptul unui termen şi în cauză se stabileşte un termen anterior acestuia. Aceasta este situaţia în cazul tuturor termenelor ulterioare unui termen la care instanţa urmează să decidă ceva în cauză ca urmare a unei cereri depuse de părţi pe parcursul desfăşurării procesului, între termene sau înainte de primul termen al cauzei. La dvs. pare să fie o altă situaţie, însă puţinele detalii pe care le-aţi dat nu îmi permit să trag o concluzie.