avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1101 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... copil (cetatean roman) nascut in Spania in ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

copil (cetatean roman) nascut in Spania in 2004-certificat de nastere

Un minor se naste in anul 2004 in Spania, din parinti romani, necasatoriti.Se elibereaza un "livret de familie" si un act prin care cei doi parinti recunosc copilul, acesta fiind singurul act de stare civila emis de autoritatile spaniole pentru copil.In acest act, se specifica la numele de familie al copilului, ca prim nume, numele mamei si al doilea nume, numele tatalui.Acum, parintii, reintorsi in tara cu minorul, vor sa-i faca certificat de nastere romanesc' dar copilul sa poarte numele de familie al tatalui care l-a recunoscut de la bun inceput si doar atat, nu si pe al mamei.Stie cineva care este procedura si de ce acte este nevoie.Se necesita punerea unei apostile pe actele spaniole si daca da, unde se pune aceasta apostila.
Cel mai recent răspuns: ContSters56778 , utilizator 23:19, 7 Februarie 2009
Inresgistrarea nasterii unui copil nascut in strainatate se face la la primaria de la domiciliul parintilor. Ca atare va prezentati la serviciul de stare civila din cadrul primariei unde aveti domiciliul in tara si solicitati eliberarea unui certificat de nastere. Veti fi lamuriti asupra tuturor problemelor pe care le aveti.
Nu am mai intalnit situatii in care un copil nascut intr-o tara straina sa fie cu act de nastere "dublat".Copilul este si va ramane nascut in Spania, locul nasterii e un lucru si cetatenia e un alt lucru. Totusi puteti incerca ceea ce va spus colegul.
Apostila pe documente se pune la Ministerul de Externe, cu o viza prealabila de la Ministerul de Justitie.
eu.ro.lex a scris:

Nu am mai intalnit situatii in care un copil nascut intr-o tara straina sa fie cu act de nastere "dublat".Copilul este si va ramane nascut in Spania, locul nasterii e un lucru si cetatenia e un alt lucru. Totusi puteti incerca ceea ce va spus colegul.
Apostila pe documente se pune la Ministerul de Externe, cu o viza prealabila de la Ministerul de Justitie.

Apostila pe un act eliberat de autoritatile spaniole nu o pune ministerul de externe romanesc ci autoritatea competenta spaniola!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat de nastere copil nascut in spania lucinda2010 lucinda2010 Buna ziua. As dori sa stiu ce acte sunt necesare unui minor nascut in Spania din parinti romani (necasatoriti) pentru a putea calatori in Romania in conditiile ... (vezi toată discuția)
Obtinerea certificatului romanesc sorina1978 sorina1978 buna seara am si eu o problema daca m ati putea ajuta cu un sfat. am un baietel de 5 ani nascut in spania tatal fiind spaniol necasatoriti. acum eu si ... (vezi toată discuția)
Certificat de nastere romanesc pentru copil nascut in spania - alt tata decat sotul mamei iuli_mete iuli_mete buna ziua Ma numesc carmen si am o fetita de 4 luni nascuta in Spania Problema e alta, eu sunt casatorita in romania iar aici in spania copilul e ... (vezi toată discuția)