Buna ziua, lucrez de 2 ani la un cabinet de analize medicale, cu CIM nedeterminat program part time. Avantajul era acela ca analizeele imi erau transmise pe email si nu trebuia sa ma deplasez la cabinet , acesta avand sediul in alt oras. La nceput totul a fost ok, dar intre timp au aparut tot soiul de nereguli: salariul nu mai venea la timp iar cand venea, venea cu taraita sub varii pretexte, asa se face ca s-au adunat restante salariale de 10000 lei, intre timp se pare ca am devenit sef de laborator in acte, dar eu nu am vazut nici o decizie, spor conducere, act aditional, fisa de post, nimic. Am verificat extrasele de cont de la banca, salariul virat de acel patron figureaza sub titulatura de imprumut?!?! si nu de salariu. De cate ori am abordat patronul ba era la o inmormantare si nu putea vorbi, ba se jura ca va rezolva, ba ca Casa de asigurari nu i-a virat banii, si ultima perla a fost ca el plateste prioritar angajatii care au un singur loc de munca - in acest caz nu ar trebui ca si munca sa fie prioritara pt angajatii lui care au doar acea sursa de venit???. As dori sa-mi spuneti ce demersuri sa fac pentru a recupera acei bani. Daca firma are sediul in alt oras, presupun ca va trebui contactat ITM-ul din acel oras, da? Multumesc
Pentru a va recupera salariile restante sunt doua modalitati care se pot exercita concomitent: sesizarea ITM-ului in a carui raza are sediul social angajatorul si actiunea in instanta - Tribunalul in raza caruia aveti domiciliul.
Sa merg la itm ?
Florinbh
Ma aflu in următoarea situație, sunt angajat la o firma din 9 Ianuarie și încă nu am primit banii pentru cele 5 săptămâni in care am fost la lucru( ... (vezi toată discuția)