In 2007, la un an dupa casatorie, eu si sotul meu, din banii primiti la nunta, am achizitionat o masina.
Deci masina e bun comun, achizitionat in comun, dar la vremea respectiva am acceptat sa fie trecut el ca proprietar in actele masinii.
Acum avem rate la apartament, ne descurcam greu cu banii.
Masina valoreaza 6000 de euro, sotul meu are permisul anulat pe 2 ani din cauza unui accident din 2008 deci masina sta de aproape un an necondusa in garaj.
Eu vreau sa vindem masina sa ne putem plati ratele mai usor, dar sotul nu vrea sa vindem masina, din orgoliu.
Avand in vedere ca este bun comun, cum pot face sa putem vinde masina daca el nu este de acord, il pot da in judecata ca sa obtin vanzarea masinii sau cum?
NU doresc sa primesc baii din vanzarea masinii, vreau doar sa ne platim ratele, se ia si asta in calcul?
Mai insistati, incercati sa il convingeti. Puteti sa apelati si la un mediator, s-ar putea sa aiba mai mult succes.
In instanta nu prea aveti ce sa faceti decat partaj.
Cu siguranta ca mediatorul nu il va putea convinge daca el a consultat deja un avocat...
Partajul va dura cativa ani si daca stie acest lucru nimeni si nimic nu il va putea convinge.
Poate folosi masina in tot acest timp...
Peste 3-4 ani masina va fi deja cam uzata...
De unde rezulta ca incapatanarea lui ar fi rezultatul unei discutii cu un avocat... :-/
Atata lucru in mod sigur stie, ca nu poate sotia sa vanda masina fara ca el sa fie de acord.
In general barbatii consulta avocati cand este vorba de masini.
Tot asa cum in caz de procese referitoare la copii lor merg singuri la judecata daca merg...
Unele lucruri sunt adevarate reguli.
Si exista mult mai multe...
Este posibil sa nu se faca niciodata partajul iar el sa ramana cu autoturismul in folosinta pana il va casa...
Informarea referitoare la mediere este gratuita din cate stiu eu...in prezent...
Se prezinta partilor avantajele medierii.
Au scos gratuitatea justitiei in caz de mediere si acest lucru a incurcat situatia in justitie...
Oricum va ajunge la mediator pentru ca nu se va putea altfel...conform legii...dar este gratuit din cate stiu...
Dar am auzit ca exista si mediatori care cer bani...
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Partaj
anieladaria
Am divortat de sotie acum 8 luni prin decizie de comun acord; eu am plecat in chirie, ea a ramas in apartament cu toate bunurile, eu platesc pensie alimentara ... (vezi toată discuția)
Pasii divortului?!!
nicavero
Buna ziua, si imi pare rau ca sunt nevoita sa ma informez despre un....divort si pasii ce trebuie de urmat. Situatia mea este urmatoarea: in 2008 mi-a dcedat ... (vezi toată discuția)