avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 821 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort si partaj intre soti
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort si partaj intre soti

Buna ziua
De ceva timp sotia ma ameninta cu divortul, pe motiv ca nu ne mai intelegem. Avem un baiat de 16 ani pe care l-am crescut cu drag si care nu doreste acest lucru. Suntem casatoriti de 21 ani. Eu niciodata nu m-am gandit la divort si nu am lansat o astfel de amenintare. Daca ea este atat de hotarata, probabil ca se va si intampla acest lucru. Pe langa acest lucru, ma ameninta cu partajul. Mentionez ca eu am avut o garsoniera achizitionata de inainte de casatorie, platita peste 50%, iar restul s-a platit din poprire pe salariul meu dupa casatorie. Timp de 2 ani de zile, ea nu a avut servici, dupa care s-a angajat. Pe langa aceasta garsoniera, am mai cumparat de la proprietarii din bloc cu acte in regula un spatiu comun care l-am unit cu garsoniera, transformand locuinta in apartament cu 2 camere(acest spatiu a fost achizitionat si platit integral, tot inainte de casatorie, gandindu-ma sa am o camera pentru copilul ce va urma). La toate lucrarile de amenajare a locuintei nu a contribuit cu nici un ban, eu facand totul si muncind si platind. Cheltuielile cu taxele, intretinerea, utilitatile in toti acesti ani au fost facute doar de mine. Am cumparat cu ceva ani in urma un autoturism pe care l-am platit cu apx. 40% bani de la parintii si rudele mele, iar restul cu economii facute de la un al doilea job party time si un credit de nevoi personale cu ratele achitate tot de mine. Sotia, interesandu-se ea in stanga si-n dreapta, sustine ca partajul va fi in mod egal intre cei trei membri ai familiei. Eu stiu ca bunul ce nu a fost achizitionat in timpul casatoriei este bunul celui care l-a avut.
Rog sa-mi raspunda un specialist in cazul meu, sa spulberam barfele la colt de strada. Multumesc mult.
Buna ziua,
Asa este: bunurile achizitionate inainte de casatorie sunt si vor ramane intotdeauna, bunuri proprii, indiferent ca au existat 100 de ani sau 1 luna de casatorie.

Problema in cazul dvs. se va pune in legatura cu ratele platite in timpul casatoriei. In jurul acestui lucru vor fi discutii in instanta, pe marginea acestora se vor putea face nenumarate "broderii " juridice. Aici intervine rolul avocatului.
Și bun comun dacă era se împartea intre soți, nu în 3.
avoovi a scris:

Sotia, interesandu-se ea in stanga si-n dreapta, sustine ca partajul va fi in mod egal intre cei trei membri ai familiei.



... cred ca nici stanga si nici dreapta nu au stiut sa o informeze cum trebuie pe sotie
:rolleyes:

... poate ar trebui sa se informeze ... si in sus si in jos, ca sa afle ca : bunurilor comune in urma casatoriei se impart intotdeauna la 2... al 3-lea ... este in plus in aceasta ecuatie :)
~ Conținut șters la cerere ~
artacomunicarii a scris:


Apanajul acestui tip de conflicte este de domeniul medierii;


hm... poate de domeniul psihologului de cuplu ... in niciun caz al mediatorului!

Alte discuții în legătură

Partaj si divorț Anastasia1990 Anastasia1990 Buna sunt căsătorită de câteva luni și vreau să divorțez împreună suntem de 8 ani si înainte de căsătorie ne_am luat un apartament prin programul ... (vezi toată discuția)
Divort oanaradu87 oanaradu87 Buna seara!M-am casatorit acum 8 luni in urma dupa o relatie de 8 ani.Recent,sotul meu a considerat ca nu ne mai potrivim si mi-a sugert sa plec de acasa ceea ... (vezi toată discuția)
Divort cirsteaiulian cirsteaiulian am un copil de 8 ani,am apartament prin credit ipotecar,o masina si inca doua credite,sotia nu lucreaza,vreau sa divortez, ce trebuie sa fac? (vezi toată discuția)