avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1010 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Stimulentul de insertie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Stimulentul de insertie

Eu nu lucrez, sunt in intretinerea sotului si in luna iunie 2013 urmeaza sa avem un copil Sotul meu lucreaza cu carte de munca de mai bine de 2 ani Poate beneficia el stimulent de insertie in cazul in care eu sunt casnica? Cand si unde ar trebui sa ceara acest drept,cat tim poate beneficia de acesta si care e valoarea stimulentului? Pe parcursul acordarii caestui stimulent isi poate schimba locul de munca? Multumim
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:46, 2 Ianuarie 2013
1. Daca sotul indeplineste conditiile pentru a beneficia de indemnizatie pentru CCC atunci el poate beneficia de stimulentul de insertie care este de 500 lei lunar pana va implini copilul 2 ani (adica va lucra in continuare si va primi salariu si de la stat va mai primi si stimulentul de insertie).

2. Deoarece dvs. nu puteti beneficia de concediu de maternitate (126 de zile = sarcina si lauzie = pre si postnatal) sotul poate beneficia direct de stimulentul de insertie (fara a mai intra mai intai in CCC) incepand cu data nasterii copilului.

3. Pe parcursul acordarii stimulentului de insertie isi poate schimba locul de munca dar sa fie atent sa nu aiba intreruperi (pe perioada acestor inreruperi se suspenda plata stimulentului de insertie).

4. - Solicitarea stiumulentului de insertie se face direct la Primarie de unde veti lua lista cu actele necesare si unde veti depune apoi aceste acte.
- In acelasi timp trebuie sa anunte, in scris, pe angajator ca beneficiaza de stimulentul de insertie, deoarece in aceasta perioada nu poate fi concediat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stimulent de insertie ioanagliga ioanagliga Buna ziua Am si eu o intrebarea referitoare la primirea stimulentului de insertie. Sotul meu lucreaza si poate beneficia de primirea stimulentului de ... (vezi toată discuția)
Concediu prenatal si postnatal YONYA YONYA Buna ziua,angajatorul doreste sa intru in concediu prenatal deoarece nu-mi mai pot indeplini toate sarcinile dinnainte (ridicatul marfii si expunerea ei) ce ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil alexandra1105 alexandra1105 Am o situatie mai ciudata si as vrea sa stiu cam in ce categorie ma incadrez cu privire la aceasta indemnizatie. Sunt studenta la zi (in ultimele 12 luni fara ... (vezi toată discuția)