avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1251 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensie pe caz de boala
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensie pe caz de boala

Buna ziua,

In martie 2013, mama mea face 1 an si 6 luni de cand este pensionata pe caz de boala. In noiembrie 2009 a fost operata de neoplasm de col uterin stadiul 2B.
Incadrarea la pensie a fost de invaliditate gradul 3, cu 4 ore de munca.
Dorim sa stim daca mai are dreptul la pensie, dat fiind faptul ca medicul de la medicina muncii i-a supus ca din martie nu ii va mai prelungi perioada de pensionare.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:45, 2 Ianuarie 2013
1. Nu medicul de medicina muncii dispune daca unei persoane i se prelungeste sau nu pensia de invaliditate ci cabinetul de expertiza medicala a capacitatii de munca din cadrul casei teritoriale de pensii.

2. Decizia medicala asupra capacitatii de munca poate fi contestata, in termen de 30 de zile de la comunicare, la comisiile medicale de contestatii care functioneaza in cadrul centrelor regionale de expertiza medicala a capacitatii de munca si Institutului National de Expertiza Medicala si Recuperare a Capacitatii de Munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie caz boala parkinson roxana69 roxana69 Am Parkinson tip 2 , 44 ani su 25 ani vechime in munca, pot sa ma pensionez pe caz de boala?.Ce trebuie sa fac? (vezi toată discuția)
Pensie de invaliditate sallai sallai Sotului meu i s-a pus urmatorul diagnostic de catre Institutul de Boli Cardiovasculare Timisoara in anul 2010: Cardiopatie hipertensiva, hipertensiune ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de pensie de invaliditate? mioaramazilu mioaramazilu am dreptul la pensie pe caz de boala pt hrpatita c cu cotizatie de 26 de ani si vechime 30 ani? (vezi toată discuția)