avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 389 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

1.Buna ziua. Daca nu am venit suficient si cer ajutor juridic financiar imi poate fi afectat dreptul la cota care mi s-ar cuvenii la succesiunea frateleui meu?....Adica pot fi inselat la stabilirea evaluarii apartamentului fratelui?......

2.Imi poate spune cineva cam cat ar valora un apartament 2 camere 52 mp construit in urma cu 35 de anii zona B a Craiovei...? Va multumesc pt un eventual raspuns.
Am uitat sa va spun fratele nu a avut copii,nici parinti in viata dar are sotie supravetuitoare.
Cel mai recent răspuns: Alin_Cosmin , utilizator 19:57, 5 Ianuarie 2013
Nu are nicio legatura cererea de ajutor public judiciar cu cota care vi se cuvine in calitate de mostenitor si nici cu evaluarea apartamentului. Veti putea face obiectiuni la raportul de evaluare. In plus si judecatorul vegheaza la respectarea normelor legale.

Cat despre o estimare a valorii de circulatie a imobilului, va fi greu sa primiti un raspuns, valoarea variind mult in functie de pozitie, amenajari, materialul de constructie. etc. ca si de pretul pietii care este destul de instabil.
va multumesc pt raspuns...imi este putin teama ca nu am cunostinte in domeniu,cumnata mea are relatii si de acceea mi-e teama...si pt ca ati fost o draguta v-as mai intreba cum se procedeaza pt inceput trebuie sa merg la judecatorie pt cerere ca nu am nici certificat de deces nici actele apartamentului-va dati seama ca nu o sa mi le dea.
Depinde ce cale doriti sa urmati. Fie incercati sa dezbateti succesiunea la notar si apoi un eventual partaj in instanta, fie mergeti in instanta.

Oricum dvs va tb sa promovati o actiune in care veti arata ca nu detineti nici actul de deces si nici actul casei. Instanta va face demersuri pt obtinerea atat a certif de deces cat si a actului casei, eventual va pune in vedere paratei-sotie suprav sa le depuna la dosarul cauzei.
Spuneti-mi si mie va rog frumos care este termenul pentru deschiderea succesiunii daca fratele a decedat pe 11.sept 2012 ? Termenul este de 6 luni sau 1 an de la deces ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succensiunea alina.lascu alina.lascu Buna ziua, As dori sa pun o intrebare legata de succesiune. Sotul a decedat, ramane sotia, fiul dintr-o alta casatorie, sora decedatului cu copii - nepotii ... (vezi toată discuția)
Evaluare apartament succesiune casandra74 casandra74 Buna ziua, cum se evalueaza un apartament care intra in masa succesorala? Cum pot fi despagubiti parintii si fratele atunci cand in masa succesorala ... (vezi toată discuția)
Mostenire apartament marianvl marianvl Buna ziua.Am o problema legata de o mostenire,mai exact de un apartament cu 3 camere.Suntem 3 frati,tata este decedat din 2005,iar mama de anul ... (vezi toată discuția)