avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 690 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... conditii acordare somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

conditii acordare somaj

buna ziua ,
am si eu doua nelamuriri:
1) daca am beneficiat de somaj in perioada decembrie 2011 -martie 2012 incepand cu luna ianuarie 2013 mai pot benefica de ajutorul de somaj ,cu mentiunea, ca voi fi dat de la acelas angajator unde am avut cim pe peroada nedetrminata.
2) daca voi fi data in somaj pe o periada de doua luni si apoi ma voi reangaja la acelas angajator ,cu mentiunea ,ca sunt insarcinata in 2 luni ,mai pot beneficia de ccc?
multumesc

Cel mai recent răspuns: lili74a , utilizator 16:28, 2 Ianuarie 2013
1. Din Legea nr.76/2002:
Art.37.1
(1) La stabilirea stagiului minim de cotizare de 12 luni in ultimele 24 de luni premergatoare datei inregistrarii cererii, prevazut la art. 34 alin. (1) lit. a), nu se iau in considerare perioadele care reprezinta stagiu de cotizare utilizate pentru stabilirea si acordarea anterioara a unui drept la indemnizatie de somaj.
...

2. Prin urmare, va trebui sa intrati in somaj cel putin dupa ce ati realizat un nou stagiu de cotizare de 12 luni ... adica, dupa martie/aprile 2013

3. Pentru a beneficia de indemnizatia de CCC va trebui sa aveti realizate venituri supuse impozitului pe venit in ultimul an anterior datei nasterii copilului timp de 12 luni, aşa cum sunt ele prevăzute la art. 3 din OUG nr. 111/2010, sau aflarea în una dintre perioadele asimilate prevăzute la art. 2 alin. (5) şi (6) din OUG nr. 111/2010.

4. In calculul celor 12 luni se va lua in considerare si perioada in care ati beneficiat de indemnizatia de somaj.
multumesc frumos

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj-indemnizatie crestere copil PANITA ROXANA PANITA ROXANA dupa cumv-am spus acum sunt un preaviz pana pe 6.09.2013 dupa care voi depene actele pentru somaj,am inteles ca am dreptul .deci :am lucrat febreuarie ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil lia29 lia29 Buna ziua. va rog sa ma lamuriti daca imi este afectata in vreun fel indemnizatia de crestere a copilului, in urmatoarea situatie: din anul 2007 din septembrie ... (vezi toată discuția)
Insarcinata in timpul concediului de crestere copil pana la 2 ani ioana.manuela76 ioana.manuela76 buna ziua! am ramas insarcinata pe perioada somajului si am beneficiat de cele 90 de zile de concediu medical 2014- 2015, pana ce am intrat in concediu ... (vezi toată discuția)