avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 496 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii indemnizatie bebe
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

indemnizatie bebe

Buna,am 6 luni lucrate si acum am ramas insarcinata,,,am sa ma incadrez sa iau bani pt cresterea copilului?ca unele pers spun ca da avand 6 luni lucrate si pana nasc inca 9 ma incadrez altele spun ca nu ca ar trebui sa am 12 luni plus cele 9 pana nasc......lamuri-ti-ma va implor!!!!!!!!!urgent!!!!!!!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:50, 3 Ianuarie 2013
Pentru a beneficia de indemnizatie trebuie sa obtineti venituri de natura salariala in 12 luni anterioare nasterii copilului.
Avand in vedere ca acum aveti 6 luni lucrate, daca veti continua sa lucrati inca 6 luni pana la nasterea copilului, veti beneficia de aceasta indemnizatie.
adriana olteanu a scris:

Pentru a beneficia de indemnizatie trebuie sa obtineti venituri de natura salariala in 12 luni anterioare nasterii copilului.
....



Nu numai veniturile din salarii dau dreptul la acordarea indemnziatiei pentru CCC ... :)


@ CipiDana
Art. 2. - (1) Incepand cu data de 1 ianuarie 2011, persoanele care, in ultimul an anterior datei naşterii copilului, au realizat timp de 12 luni venituri din salarii, venituri din activităţi independente, venituri din activităţi agricole supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, denumite in continuare venituri supuse impozitului, pot beneficia opţional de următoarele drepturi:
a) concediu pentru creşterea copilului in varstă de pană la un an, respectiv 3 ani in cazul copilului cu handicap, precum şi de o indemnizaţie lunară;
b) concediu pentru creşterea copilului in varstă de pană la 2 ani, precum şi de o indemnizaţie lunară.
....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere nou nascut cameliadumitrescu cameliadumitrescu Sunt insarcinata si urmeaza sa nasc pe 23 mai 2013. Pe 22 februarie 2012 mi s-a incheiat contractul de munca la o anumita firma si imediat pe 23 mai 2012 am ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia de crestere copil ralucaene ralucaene SUNT ANGAJATA INCEPAND CU DATA DE 15 FEBRUARIE 2012 SI DATA PROBABILA A NASTERII ESTE 9 MARTIE 2013. PROBLEMA MEA ESTE CA ESTE PROBABIL SA NASC PREMATUR ADICA ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil IuliaV1984 IuliaV1984 Buna ziua, Am tot citit si am am si eu o nelamurire referitor la acordarea indemnzatei de crestere a copilului. Eu pana in ianuarie 2014 am fost in somaj. ... (vezi toată discuția)