Buna seara.Am fost angajat la o firma 12 luni,dupa 3 zile de la desfacerea contractului (individual) de munca ma-m angajat la alta firma unde lucrez de 3 luni.Intrebarea mea este daca pot sa ma trimita firma in somaj?,acele 3 zile se considera intrerupere in vechime?
Multumesc!
Da, cele 3 zile se considera intrerupere privnd vechimea in munca, stagiu de cotizare .
Pentru a intra in somaj cele 3 zile de intrerupere nu va afecteaza .. intrucat trebuie sa aveti un stagiu minim de cotizare de 12 luni in ultimele 24 de luni premergatoare datei depunerii cererii la somaj.
Stagiu minim de cotizare putand fi cumulat de la mai multi angajatori.
Somaj
ManeaMonica
Buna ziua! As dori sa stiu daca se beneficiaza de somaj si cate luni , in conditiile in care in ultimile 12 luni angajatul a avut o intrerupere de 3 zile , si ... (vezi toată discuția)
Somaj
dorcea alina
buna seara.am si eu o rugaminte si anume sa ma lamuriti intr-o problema daca puteti.am fost in cresterea copilului si dupa ce am terminat concediul de 2 ani ... (vezi toată discuția)
Somaj
Mihaela3434
Buna seara!Am lucrat la o firma 8 ani,mi-am dat demisia si peste 3 saptamani m-am angajat din nou,am lucrat 1 luna si mi s-a desfacut contractul de munca(firma ... (vezi toată discuția)