avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 724 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensie invaliditate
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensie invaliditate

Sunt pensionata pe caz de boala grad de invaliditate II cu data de 01.11.2011 si la acea data stagiul complet de cotizare prevazut de anexa 5 din legea 263/2010 era de 31ani si 8 luni pentru varsta mea ,stagiul de cotizare realizat pana la data acordarii pensiei de invaliditate era de 31 ani si 4 luni ( deci mai aveam 4 luni si realizam stagiul complet de cotizare daca nu intervenea problema de sanatate).
INTREBARE- CE POSIBILITATI AM SA REALIZEZ STAGIUL COMPLET DE COTIZARE (pot sa depun contravaloarea cotizatiei10,5% pentru cele 4 luni)???????? sau ce posibilitati mai sunt, mentionez ca am gradul II invaliditate( pierderea capacitatii de munca. va rog ajutati-ma. Cu profund respect Elena
Cel mai recent răspuns: eladodu , utilizator 16:13, 3 Ianuarie 2013
Nu trebuie sa depuneti nimic.Anii de pensie de invaliditate reprezinta ani contributivi pt. pensia la limita de varsta.In prezent ati primit un stagiu potential de 4 luni.Dv sunteti nascuta in una din lunile ianuarie-martie 1960 si aveti dreptul de pensionare pt. limita de varsta in una din lunile septembrie-noiembrie 2021(nu ati precizat data nasterii).Pana atunci se vor schimba mai multe legi de pensionare.Va doresc sanatate.
Ultima modificare: Miercuri, 2 Ianuarie 2013
Valentin Mester, utilizator
Multumesc din suflet pentru promtitudine .Intrebarea mea este urmatoarea: daca as fi avut stagiul complet de cotizare de 31 ani si 8 luni la data cind am fost pensionata pe caz de boala , calculul pensiei ar fi fost altul? , pentru ca acum pensia de boala este ff mica si culmea costurile pentru sanatate sunt ff mari si nu ma descurc .Sunt nascuta pe 07.03.1960 si am lucrat in domeniul invatamantului CENTRUL FINANCIAR la resurse umane, ani la rind am depus dosare de pensionare pentru salariati, E ADEVARAT CA PENTRU MINE LIMITA DE VIRSTA E ANUL 2021, dar sunt cumva defavorizata la calculul pensiei de boala ca nu am stagiul complet de cotizare? si daca da ce mai trebuie sa fac?
Va multumesc din suflet si va doresc un an plin de bucurii si nu uitati sa aveti grija de sanatate - in caz contrar organismul va taxeaza.
Cu respect ELENA

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul la pensie apicultorul apicultorul sunt femeie am 56 ani,vechime in munca de 31ani, 2 luni, 25zile. sunt pensionata pe caz de boala din data de 17 05 2005,as vrea sa stiu cind pot intra in ... (vezi toată discuția)
Legea handicapului achimescu achimescu Buna ziua, Va rog sa ma ajutati in urmatoarea privinta: Mama mea are un handiacp din nastere (legat de vedere), primeste pensie pe caz de boala si de ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipata silvia1958 silvia1958 Buna Ziua .. ma numesc Silvia Am fost in pesie de boala de gradul 2 din luna a -12 -a 2006 . Am 27 ani si 9 luni lucrati . In 4 februarie 2013 implinesc ... (vezi toată discuția)