avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensie anticipata
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensie anticipata

Buna Ziua .. ma numesc Silvia
Am fost in pesie de boala de gradul 2 din luna a -12 -a 2006 .
Am 27 ani si 9 luni lucrati .
In 4 februarie 2013 implinesc 55 de ani .. as dori sa shtiu daca se poate sa ies la pensie anticipata ? sau sa imi dati o solutie ce ar fii bine pentru mine sa fac .. pentru ca eu am fost diagnisticata cu cancer rinofariongian acum 5 max 6 ani .. si pana acum am avut pensie de gradul 2 , iar astazi comisia de pensie mi-a zis ca sunt apta de munca si ca imi taie pensia de boala pentru ca nu mi-a revenit boala in 5 ani , dar eu am o gramada de urmari de la tratamment .. am pareza oculara ,, nu am saliva ,,mi.au cazut dintii de la razele radioactive ... si multe alte probleme ,Va rog din suflet sa ma sfatuiti ce sa fac ,Multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:15, 13 Iunie 2012
1. Pentru o femeie nascuta in februarie 1958 varsta standard de pensionare este de 61 de ani, stagiul complet de cotizare este de 31 de ani iar stagiul minim de cotizare este de 15 ani.

2. Puteti solicita pensie pentru limita de varsta la 61 de ani, in februarie 2019.

3. - Puteti beneficia de pensie anticipata (fara diminuare) la 56 de ani, in februarie 2014, daca atunci veti avea un stagiu de cotizare la pensie de 39 de ani.
- Puteti beneficia de pensie anticipata partiala la 56 de ani, in februarie 2014, daca atunci veti avea un stagiu de cotizare de 31 de ani.

4. Perioada in care ati beneficiat de pensie pentru invaliditate este perioada asimilata stagiului de cotizare la pensie si se valorifica numai la pensia pentru limita de varsta.

5. - Referitor la problema cu decizia de incetare a pensiei pentri invaliditate nu ma pricep ce sa va spun.
- O sa va raspunda cineva care se pricepe.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calculare varsta iesire la pensie anticipata AnaJurca AnaJurca Buna seara, am cateva intrebari la care nu gasesc raspuns, poate ma ajutati dumneavoastra, mama mea a avut un accident care s-a soldat cu operatie si momentan ... (vezi toată discuția)
Pensionare anticipata elenatar elenatar Ma numesc Elena sunt nasctua in anul 1959 februarie , am o vechime in munca de 30 de ani , iar 25 dintre ei sunt cu grupa a II- a . Acum sunt pensionata pe caz ... (vezi toată discuția)
Pensie de invaliditate silviappp silviappp Sunt pensionar de invaliditate gradul 2 din mai 2001,am implinit pe 26 noiembrie 2013 55 de ani si conform legii 263\\2010 se poate iesi la pensie fara ... (vezi toată discuția)