avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 834 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Procedura cumparare teren intravilan curti, ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Procedura cumparare teren intravilan curti, constructii ...

Doresc sa cumpar un teren intravilan curti constructii de 7ha si as dori sa stiu care este procedura cea mai sigura ( fara surprize pe viitor ) si cit dureaza aproximativ ? Multumesc pentru raspunsuri !
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 17:04, 3 Ianuarie 2013
Mergeti cu vanzatorul la notar. Contractul se face in forma autentica sub Sanctiunea nulitatii absolute.
Primul pas si cel mai simplu este la notar dar nu pentru a beneficia de posibilitatea anularii contractului de vanzare cumparare.
Notarul este cel ca poate la o simpla verificare a actului de proprietate al vanzatorului, o verificare vizuala a documentului, sa-si dea seama daca sunt ceva probleme. Apoi notarul, daca va hotarati sa cumparati, va face verificarea terenului prin OCPI, va solicita alte documente...
In vederea autentificarii notarul face verificari ale actului de proprietate, depune de extras de autentificare la Cartea Funciara , altfel nu se poate autentifica actul, cere certificat fiscal pentru a vedea daca sunt platite impozitele....
Cand m am referit la Sanctiunea nulitatii absolute....m am referit ca acel contract trebuie redactat in forma autentica....si ca mersul la notar este essential....:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Factura vanzare imobil Ion Monica Ion Monica Pot sa vand un imobil de pe persoana juridica pe persoana fizica numai pe baza de factura fiscala, fara sa fac contract notarial? Ce TVA se aplica ? Imobilul ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren extravilan + vanzare casa = mostenire criscrisan96 criscrisan96 Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti ce acte imi sunt necesare de la OCPI BT,atat pentru vanzarea terenului extravilan cat si a casei,lasate mostenire de ... (vezi toată discuția)
Valabilitate extras de carte funciara pentru autentificare Vranceanud Vranceanud Anul trecut pe 10 noiembrie am cumparat o garsoniera, dar extrasul de carte funciara cerut de notar purta data de 2 noiemvrie. Dupa cate stiu, valabilitatea ... (vezi toată discuția)