Am o pedeapsa de 6 luni de inchisoare cu suspendare si o perioada de incercare de 1 an si 6 luni , dupa ce perioada pot sa fac reabiliatre si imi poate disparea din cazier sau asta imi va ramanea mereu si daca exista posibilitarea de reabilitare cum trebuie sa procedez , tin sa mentionez ca a trecut si perioada de incercare si pedeapra efectiva !
Art. 86 C.pen - Reabilitarea în cazul suspendarii conditionate a executarii pedepsei
Daca condamnatul nu a savârsit din nou o infractiune înauntrul termenului de încercare si nici nu s-a pronuntat revocarea suspendarii conditionate a executarii pedepsei în baza art. 83 si 84, el este reabilitat de drept.
Prin urmare, daca in perioada de incercare nu mai savarsiti nicio infractiune atunci la expirarea acestei perioade sunteti reabilitat de drept.
Si cum pot sa stiu daca am fost sau nu reabilitat de drept si daca nu , unde ma pot adresa care sunt demersurile , am nevoie de un aparator ales ? Dupa reabilitare voi avea cazierul "curat" , ma va afecta pe viitor ?
Stergere cazier
Cosmin1984
Buna ziua,
In data de 15.11.2011 a devenit definitiva sentinta potrivit careia sunt condamnat la pedeapsa de 10 luni închisoare. În temeiul art. 71 C.p., ... (vezi toată discuția)