avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 674 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Este posibila transferarea executarii pedepsei din SUA ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Este posibila transferarea executarii pedepsei din SUA in tara de origine ROMANIA?

Daca o persoana ,cetatean roman,are de executat o pedeapsa de 1 an si 6 luni in SUA,are posibilitatea de a solicita transferarea executarii acesteia in Romania?In acest caz cui ar trebui sa se adreseze?Cine suporta cheltuielile privind transportul si formalitatile?Cat de anevoioasa este procedura?Cunoasteti situatii similare?Orice informatie mi-ar fi de un real folos!VA MULTUMESC.
Ultima modificare: Joi, 3 Ianuarie 2013
LUMIXA, utilizator
Cel mai recent răspuns: e4c5 , utilizator 22:38, 4 Ianuarie 2013
Gasiti tot ce aveti nevoie aici: [ link extern ]
VA MULTUMESC!AM CITIT INAINTE DE A POSTA INTREBAREA!ATI AUZIT MACAR DE VREUN ASTFEL DE CAZ IN ROMANIA?CUI AR TREBUII SA MA ADRESEZ PENTRU A INCEPE PROCEDURA?UNUI AVOCAT DIN SUA SAU UNUIA DIN ROMANIA?
Ultima modificare: Joi, 3 Ianuarie 2013
LUMIXA, utilizator
Mai ales in Romania ar trebui sa angajati avocat pentru ca in SUA avocatii din oficiu sunt platiti suficient de bine sa isi dea silinta daca este necesar.

Persoana condamnata trebuie sa adreseze cererea de transferare in SUA la organul competent de acolo.
Foarte probabil ca parchetul este organul competent in SUA.

Apoi va fi un proces in Romania.
Dupa parerea mea ar avea sanse sa se admita cererea in raport de cele expuse de dvs. dar trebuie sa se grabeasca sa faca solicitarea.
Daca exista tratate in acest sens, poate fi transferat, daca nu, nu. Atat ca se pune intrebarea daca in inchisorile din Romania sunt conditii mai bune de incarcerare, sau spera intr-o rejudecare si eliberare rapida? De exemplu in Olanda s-au vazut cazuri de condamnati pentru trafic de droguri transferati pentru a face inchisoare in Olanda, rejudecati la tribunalul de care tine aeroportul si parasesc aeroportul ca oameni liberi.

Cheltuielile de transport vor fi suportate conform acordurilor incheiate, ori de autoritatile americane, ori de autoritatile romane, ori de ambele. La aceste cheltuieli nu intra costurile avocatilor.
Doamne, cine ar vrea sa se transfere dintr-o inchisoare din SUA intr-un iad concentrational din Romania n-ar trebui sa faca puscarie ! Din cate stiu persoanele fara discernamant nu raspund pt. faptele lor :D ! Lasand gluma la o parte, numai in gulag putea fi mai rau decat in puscariile din Romania. Ce faci daca ai un abces dentar sau o banala peritonita ?! A murit Sergiu NICOLAESCU, la spitatalul Elias, dar tu la Poarta Alba ?!
Ultima modificare: Vineri, 4 Ianuarie 2013
e4c5, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Condamnare in italia - executare pedeapsa in romania benamuky benamuky Sunt interesat sa aflu daca un prieten care este cu domiciliul in romania, insa e plecat de f multi ani in Italia, a fost condamnat de curand la 8 ani de ... (vezi toată discuția)
Condamnare pe viata in afara tarii alinaganea32 alinaganea32 buna ziua as dori sa stiu la o condamnare pe viata in afara se poate face rejudecare? care sunt incadrarile juridice? multumesc anticipat (vezi toată discuția)
Cum se implica autoritatile statului si cum sunt aparate drepturile cetatenilor romani aflati in inchisorile din america petrescu ana petrescu ana Stimati domni si doamne Va multumesc pentru faptul ca putem sa ne adresam dumneavoastra cu problemele pe care le avem Sotul meu este inchis din ... (vezi toată discuția)