avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 888 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Condamnare pe viata in afara tarii
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Condamnare pe viata in afara tarii

buna ziua as dori sa stiu la o condamnare pe viata in afara se poate face rejudecare?
care sunt incadrarile juridice?
multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 21:42, 10 Ianuarie 2016
Sunt doua probleme separate: extradarea in tara respectiva, care poate fi aprobata sau respinsa din perspectiva asta si rejudecarea in tara respectiva. In acest caz rejudecarea se va face conform legilor de acolo, nu conform legilor romanesti. De ex. legile de acolo s-ar putea sa nu ofere temei de rejudecare. Doar in cazuri foarte speciale (cum ar fi refuzul extradarii sau transferul in Romania pentru executarea pedepsei) s-ar rejudeca cauza in Romania.
Ultima modificare: Vineri, 1 Ianuarie 2016
tgeorgescu, utilizator
Nu va puteți rejudeca în România .
Doar unde ați fost condamnat va puteți rejudeca.
Da, corect, rejudecare in sens strict nu se mai poate, dar se poate judeca redozarea pedepsei in conformitate cu legile romanesti, daca va veni sa-si execute pedeapsa in Romania.
Sa știți ca nici redozare nu se poate face.
Executa ceea ce are de executat.

sa inteleg dc nu se poate face
au mai fost cazuri si s-a putut
multumesc

Alte discuții în legătură

Condamnare in italia - executare pedeapsa in romania benamuky benamuky Sunt interesat sa aflu daca un prieten care este cu domiciliul in romania, insa e plecat de f multi ani in Italia, a fost condamnat de curand la 8 ani de ... (vezi toată discuția)
Ajutor! legea 202/2010!!! sherezhada88e sherezhada88e Buna ziua, sotul meu este inchis pt. trafic de droguri, a fost prins in Turcia si a primit 6 ani si 3 luni sentinta data de tribunalul turc, ulterior ... (vezi toată discuția)
Reducere pedeapsa ContSters180487 ContSters180487 Fratele meu are sentinta definitiva de 17 ani pentru trafic de droguri de mare risc a fost fugit in Anglia 3 ani dupa care l-au prins si urmeaza sa fie ... (vezi toată discuția)