avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 676 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Condamnare pe viata in afara tarii
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Condamnare pe viata in afara tarii

buna ziua as dori sa stiu la o condamnare pe viata in afara se poate face rejudecare?
care sunt incadrarile juridice?
multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 21:42, 10 Ianuarie 2016
Stiu si eu? Machiel Kuijt e fost traficant de droguri, a fost condamnat in Thailanda la inchisoare pe viata si a venit sa-si execute pedeapsa in Olanda (e olandez) si a fost judecat in ziua in care a venit cu avionul, judecatorul a constatat ca a indeplinit pedeapsa prevazuta de legile olandeze si a parasit tribunalul ca om liber.

Banuiesc ca se procedeaza similar in Romania.
sa speram ca legile romane gandesc si judeca corec pentru ca unele tari chiar dau dovada de rasim ,pt cei din tara lor pedeapsa este 15 ani pentru straini este pe viata,cu scuzele de rigoare imi permit sa numesc rasim
Nu cunosc cazul cu olandezul.

Nici legislația olandeza aplicabila în caz de extrădare nu o cunosc.

În Olanda ca vinzi canabis nu constituie infracțiune dacă e cantitate mica.

În România e altfel.
Poate ieși pe liberare conditionata conform legii romane dar e altceva.
Situatia a fost asa: dupa multi ani de tratative Olanda si Thailanda au incheiat un tratat de executat pedepsele in tara proprie. Pana s-a aprobat acest tratat olandezul a facut 10 ani de puscarie in Thailanda. Si in Olanda se pedepseste traficul de droguri, dar judecatorul a considerat ca 10 ani de pedeapsa petrecuti in Thailanda sunt suficienti prin prisma pedepselor aplicabile in Olanda.

In ce priveste canabisul, se poate vinde legal doar in coffeshop-uri, deci nu pe strada, iar cresterea de marijuana este tolerata pana la 5 plante/familie. La purtator sunt tolerate pana la 5 grame. Deci productia masiva si traficul sunt pedepsite.
Ultima modificare: Sâmbătă, 9 Ianuarie 2016
tgeorgescu, utilizator
In cazul cu olandezul exista un tratat special incheiat intre cele doua state.
Probabil ca conditiile de detentie din Thailanda sunt inumane si de aceea s-a procedat asa.

Este vorba despre alte temeiuri juridice.

In Olanda pedepsele pentru trafic de droguri sunt mai mici de 10 ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Condamnare in italia - executare pedeapsa in romania benamuky benamuky Sunt interesat sa aflu daca un prieten care este cu domiciliul in romania, insa e plecat de f multi ani in Italia, a fost condamnat de curand la 8 ani de ... (vezi toată discuția)
Ajutor! legea 202/2010!!! sherezhada88e sherezhada88e Buna ziua, sotul meu este inchis pt. trafic de droguri, a fost prins in Turcia si a primit 6 ani si 3 luni sentinta data de tribunalul turc, ulterior ... (vezi toată discuția)
Reducere pedeapsa ContSters180487 ContSters180487 Fratele meu are sentinta definitiva de 17 ani pentru trafic de droguri de mare risc a fost fugit in Anglia 3 ani dupa care l-au prins si urmeaza sa fie ... (vezi toată discuția)