Stiu si eu? Machiel Kuijt e fost traficant de droguri, a fost condamnat in Thailanda la inchisoare pe viata si a venit sa-si execute pedeapsa in Olanda (e olandez) si a fost judecat in ziua in care a venit cu avionul, judecatorul a constatat ca a indeplinit pedeapsa prevazuta de legile olandeze si a parasit tribunalul ca om liber.
sa speram ca legile romane gandesc si judeca corec pentru ca unele tari chiar dau dovada de rasim ,pt cei din tara lor pedeapsa este 15 ani pentru straini este pe viata,cu scuzele de rigoare imi permit sa numesc rasim
Situatia a fost asa: dupa multi ani de tratative Olanda si Thailanda au incheiat un tratat de executat pedepsele in tara proprie. Pana s-a aprobat acest tratat olandezul a facut 10 ani de puscarie in Thailanda. Si in Olanda se pedepseste traficul de droguri, dar judecatorul a considerat ca 10 ani de pedeapsa petrecuti in Thailanda sunt suficienti prin prisma pedepselor aplicabile in Olanda.
In ce priveste canabisul, se poate vinde legal doar in coffeshop-uri, deci nu pe strada, iar cresterea de marijuana este tolerata pana la 5 plante/familie. La purtator sunt tolerate pana la 5 grame. Deci productia masiva si traficul sunt pedepsite.
In cazul cu olandezul exista un tratat special incheiat intre cele doua state.
Probabil ca conditiile de detentie din Thailanda sunt inumane si de aceea s-a procedat asa.
Este vorba despre alte temeiuri juridice.
In Olanda pedepsele pentru trafic de droguri sunt mai mici de 10 ani.