avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 213 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Condamnare in Italia - executare pedeapsa in Romania
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Condamnare in Italia - executare pedeapsa in Romania

Sunt interesat sa aflu daca un prieten care este cu domiciliul in romania, insa e plecat de f multi ani in Italia, a fost condamnat de curand la 8 ani de inchisoare pentru trafic de droguri (marijuana), ar putea cere sa fie trimis pentru executare pedepsei in Romania? Au fost un grup de 3 persoane prinse cu 520 kg de droguri, 2 albanezi si el ... fiecare din ei au luat pedepse diferite; poate cere doar el extradarea pentru efectuarea pedepsei in Romania? Va multumesc mult
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 20:55, 7 Martie 2013
sigur ca da.
trebuie sa se adreseze administratiei inchisorii si se vor incepe demersurile.
la curtea de apel bucuresti se va recunoaste hotararea din italia si apoi va fi adus in tara.
Poate, dar banuiesc ca in inchisorile din Italia e mai mult confort decat in inchisorile din Romania. Poate ar trebui sa-i trimiteti poze sau reportaje cu conditiile din inchisorile romanesti si se va razgandi.

Altfel, la televiziunea olandeza a fost cazul unui olandez condamnat la 25 de ani de inchisoare in Thailanda, dupa ce a stat niste ani in inchisoare acolo a fost extradat sa-si ispaseasca pedeapsa in Olanda, a cerut reevaluarea pedepsei conform dreptului olandez si dupa ce a fost dus la tribunalul de care tine aeroportul a iesit liber pe poarta. Atat ca ma tem ca dreptul romanesc e mult mai sever ca cel olandez sau italian si-n loc sa-i scada din pedeapsa, ar primi niste ani in plus.
Ultima modificare: Joi, 7 Martie 2013
tgeorgescu, utilizator
Va multumesc mult pentru raspunsurile oferite.
Intradevar stie nu se compara conditiile,insa intreaga Familie e in tara,si ar prefera sa o duca mai greu el decat sa-i tot puna pe ei pe drumuri spre italia,cheltuieli etc. Ar spera Ca ajuns in tara,sa la un penetenciar aproape de ei,in cazul lui,la Oradea.
Legat de spusele dumneavoastra tgeorgescu, daca detinutul nu ere reevaluarea pedepsei dupa Dreptul romanesc, statul roman poate sa ceara el reevaluarea?
Nu cunosc daca statul roman va reevalua pedeapsa fara sa-i fie cerut acest lucru.
Daca pedeapsa aplicata este compatibila cu legea romana se poate tranfera in Romania.
Mai complicat este cu cei din SUA si Marea Britanie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Condamnare pe viata in afara tarii alinaganea32 alinaganea32 buna ziua as dori sa stiu la o condamnare pe viata in afara se poate face rejudecare? care sunt incadrarile juridice? multumesc anticipat (vezi toată discuția)
Condamnat in romania, pot executa in italia? maria43 maria43 as dori sa stiu daca un cetatean roman este condamnat definitiv pe teritoriul romaniei poate sa faca detentie pe teritoriul italiei fiind retinut in italia, ... (vezi toată discuția)
Mandat international de urmarire vaiana vaiana eu nu cunosc prevederile legii . daca cineva imi poate raspunde; daca o instanta de judecata din romania decide o anumita condamnare[penala], se emite mandat ... (vezi toată discuția)