avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 363 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Condamnat in Romania, pot executa in Italia?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Condamnat in Romania, pot executa in Italia?

as dori sa stiu daca un cetatean roman este condamnat definitiv pe teritoriul romaniei poate sa faca detentie pe teritoriul italiei fiind retinut in italia, persoana in cauza este rezident in italia si are un contract de munca.mai concert respectivul condamnat vrea sa isi ispaseasca pedeapsa pe teritoriul italiei si daca exista vreo lege in acest sens va multumesc
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 17:09, 3 Februarie 2010
In mod cert cetateanul, dupa efectuarea tuturo formalitatilor va fi extradat in Romania,unde va executa mandatul cu inchisoarea pe care il are de efectuat ca urmare a hotararii instantelor romanesti.
Daca cetateanul a a savarsit si o fapta pe teritoriul Italiei,acesta este retinut pentru efectuarea respectivelor cercetari sau poate fi retinut prin mandat international Interpol pana la efectuarea formalitatilor pentru extradare pentru mandatul emis de autoritatile romane.
va multumesc.fapta este petrecuta pe teritoriul romaniei si hotarirea este definitiva in romania doar ca respectivul pe durata procesului lucra in italia cu acte in regula,intrebarea era caci daca sintem in ue si respectivul are documente italiene si nu are nici o abatere pe acest teritoriu italian nu poate sa execute pedeapsa in italia? pt ca ii este teama in penetenciarul din romania la modul cum sa desfasurat procesul si la tot ce se intampla in romania.....
In principu,cand va fi prins sau daca se va preda,va fi extradat si va executa pedeapsa in Romania,conform acordurilor juridice dintre cele doua tari.
Autoritatile italiene in urma cu cca.2 ani s-au plans ca au foarte multi romani incarcerati pe teritoriul acestei tari si a solicitat trimiterea infractorilor in Romania si au fost semnatre acorduri,imediat dupa afacerea judiciara cu Mailat.
Da, nu poate executa pedeapsa in Italia.
Se va deduce insa perioada detentiei din Italia.

avocat Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pedepsa talharie relit relit Este vorba de o prietena a mea, in 2005 a fost in Italia, a lucrat ca bona. Femeia pentru care lucra, romanca, se ocupa de lucruri nu prea ortodoxe dar a aflat ... (vezi toată discuția)
Condamnare in italia - executare pedeapsa in romania benamuky benamuky Sunt interesat sa aflu daca un prieten care este cu domiciliul in romania, insa e plecat de f multi ani in Italia, a fost condamnat de curand la 8 ani de ... (vezi toată discuția)
condamnat in romania arestat in italia yrynuca yrynuca Buna ziua, intrebarea este urmatoarea. fratele meu a fost arestat astazi in italia .a fost condamnat in romania pentru conducerea fara permis.(in anul ... (vezi toată discuția)