avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 807 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... drum de servitute
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

drum de servitute

Buna ziua,
La iesirea din indiviziune dupa decesul bunicului meu, desi mama avea 1/2 din masa succesorala fratele ei a reusit sa o scoata de la partea de constructii desi casa a fost construita de ea.
I s-a dat o parte din pamant constand in terenuri neproductive. A facut cadastru la intravilan acum 3 ani.
Drum de servitute nu exista. Terenul este intravilan, spre drum are gard si mama nu poate intra la locul pe care il detine.
Fratele ei spune ca daca il da in judecata va sustine ca gardul este mostenit de la bunicul meu.
Fiul sau spune ca ia gardul.
Intrebarea mea este ce putem face ?

Cel mai recent răspuns: Pirvan_Cristian , utilizator 09:58, 3 Ianuarie 2013
Dati-l in judecata.Aveti temei Art. 617. Dreptul de trecere.
(1) Proprietarul fondului care este lipsit de acces la calea publica are dreptul sa i se permita trecerea pe fondul vecinului sau pentru exploatarea fondului propriu.
(2) Trecerea trebuie sa se faca in conditii de natura sa aduca o minima stanjenire exercitarii dreptului de proprietate asupra fondului ce are acces la calea publica; in cazul in care mai multe fonduri vecine au acces la calea publica, trecerea se va face pe fondul caruia i s-ar aduce cele mai putine prejudicii.
(3) Dreptul de trecere este imprescriptibil. El se stinge in momentul in care fondul dominant dobandeste un alt acces la calea publica.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drum public îngrădit Ana240101 Ana240101 Bună seara! Aș avea nevoie de un răspuns la întrebare. Bunicii mei au decedat, iar mama și fratele ei au împărțit pământul care avea acces atât ... (vezi toată discuția)
Mostenire pamant bunicul slivneanu2001 slivneanu2001 Buna ziua , va rog sa ma ajutati si pe mine cu un sfat daca se poate . Bunicul meu a decedat in 1986.In urma lui s-a facut succesiunea si s-a impartit la 3 ... (vezi toată discuția)
Iesirea din indiviziune marcus68 marcus68 Buna ziua , Doresc detalii(ce documente imi trebuie ) pentru a incepe procedura de iesire din indiviziune dupa decesul bunicului meu.Precizez ca mostenitorul ... (vezi toată discuția)