avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 795 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Alegerea unei noi conduceri
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Alegerea unei noi conduceri

Procesul verbal al Adunarii generale Extraordinare prin care este ales un nou presedinte si un nou Comitet executiv trebuie prezentat la judecatorie pentru "validare"?

Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 05:49, 12 Ianuarie 2013
Nu
Nu este necesara aceasta actiune, in schimb trebuie facute notificari furnizorilor cu care aveti incheiate contracte de furnizare, eventual prestari de servicii in derulare - privind schimbarile facute. Nu mai vorbesc de banci... - altfel nu mai puteti scoate sume de bani.
Procesul verbal al Adunarii generale Extraordinare prin care este ales un nou presedinte si un nou Comitet executiv trebuie prezentat la judecatorie pentru "validare"?

Procedura este asa: Toate documentele mai sus enumerate se intocmesc in trei exemplare. De asemenea trebuie tabelul cu toti proprietarii din imobil, care sa fie semnate de cei prezenti, si in 30 de zile de la Adunare trebuie adus la cunostiinta si celorlalti proprietari sub semnatura in scris. acesta se intocmeste tot in trei exemplare in original.
Se intocmesc trei dosare si de depun la Directia de Impozite si Taxe Locale de la locul de domiciliu cu cerere scrisa in care solicitati sa fie inaintat la Judecatorie pentru a fi inscrise Modificarile in Registrul Asociatiilor si Fundatiilor.
Daca nu aveti totul in trei exemplare faceti copii conform cu originalul si la termen mergeti cu originalele si le prezentati.
DITL este obligata sa le inainteze Judecatoriei.
Aceasta procedura este necesara si obligatorie pentru ca Asociatia este persoana juridica si este reprezentata de presedinte care este ordonator de credite si are drept de semnatura. Iar daca nu faceti asta s-ar putea sa aveti surprize.
De asemenea urgent, intr/un terme de 15 zile notificati toti furnizorii. Faceti copii de pe procesul/verbal al Adunarii generale si mergeti si incheiati acte aditionale.
S/ar putea sa aveti surpriza ca vechile contracte sa nu fie reinnoite.
De asemenea vedeti ca s-ar putea sa fie unele beneficii (spre exemplu REBU DACA ITI PLATESTI FACTURA IN ACEIASI LUNA ITI DA NISTE BONURI CADOU PENTRU MATERIALE DE CURATENIE, DE CARE LOCATARII NU STIU, pentru ca administratorii considera ca li se cuvin si nu se vor gasi inregistrate in contabilitate - un bon are valoarea de 10 lei, pe luna in functie de numarul de persoane sunt intre 3 si 6, dar daca esti un bun platnic la 6 luni primesi 12 bonuri cadou / acesta este un exemplu, dar surprizele pot continua).

Toate cele prezentate sunt lucruri reale de care m/am lovit , pe care le/am facut si pe care le-am descoperit. Si asa cum sunt descrise, asa trebuie facute. Altfel Presedintele ales semneaza ilegal.
Bafta
Asociatiile de proprietari se infiinteaza si functioneaza dupa Legea nr.230/2007 si nu dupa legea asociatiilor si a fundatiilor.
sc72ai35 a scris:
Toate documentele mai sus enumerate se intocmesc in trei exemplare. De asemenea trebuie tabelul cu toti proprietarii din imobil, care sa fie semnate de cei prezenti, si in 30 de zile de la Adunare trebuie adus la cunostiinta si celorlalti proprietari sub semnatura in scris. acesta se intocmeste tot in trei exemplare in original.
Se intocmesc trei dosare...

Ati omis sa mai spuneti si de un dosar complet ce trebuie trimis la Curtea Constitutionala si altul al Comitetul Central.#-o
Adica toate documentele mai sus enumerate, asa cum spuneti dumneavoastra sunt doar unul: procesul verbal incheiat in adunarea generala. Despre acesta a intrebat initiatorul subiectului.
Acest proces verbal se intocmeste in timpul desfasurarii adunarii generale si se scrie direct in registrul de procese verbale, registru sigilat, numerotat. Asa ca nu poate nimeni sa-l intocmeasca in 3 exemplare originale, asa cum indicati dumneavoastra.
Nicaieri in legislatie nu exista obligatia de a transmite acest proces verbal in afara asociatiei, ci doar sa fie adus la cunostinta membrilor asociatiei. Si nu neaparat procesul verbal cu desfasurarea lucrarilor adunarii generale ci doar hotararile luate de acea adunare generala.

@corneliabenesch,
Procesul verbal incheiat in adunarea generala nu trebuie prezentat la judecatorie, indiferent ce hotarari s-au luat acolo. Doar daca adunarea generala a luat vreo hotarare prin care se modifica statutul asociatiei, se face vreo comasare sau o desprindere... sau altele asemenea.
Alegerea altor membri in comitetul executiv nu inseamna o schimbare care sa necesite modificarea actelor constitutive ale asociatiei.

Alte discuții în legătură

Actualizarea numelui membrilor comitetului ales al asociatiilor de proprietari Viorel_Lucaciu Viorel_Lucaciu La înființarea asociației de proprietari (transformata din asociației de locatari printr-o încheiere civila a Judecătoriei municipale) și ulterior, la ... (vezi toată discuția)
Relatia cu banca prin proces verbal carmenmol carmenmol buna ziua,as dori sa stiu daca un proces verbal al adunarii generale de alegere a consiliului director- presedinte,vicepresedinte, legalizat prin notariat ... (vezi toată discuția)
Hotarare judecatoreasca pt conducere noua? Gigeltavalitu Gigeltavalitu Buna ziua, Situatia este urmatoarea: In iunie , in AG(reconvocata, din lipsa de cvorum, la reconvocare s-au prezentat 10 proprietari din 44) , s-a ales ... (vezi toată discuția)