avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 765 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Preaviz

Buna ziua!
Ce se intampla daca nu respect perioada de preaviz?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Laurentiu-Mihai , utilizator 14:47, 3 Ianuarie 2013
Nerespectarea de către salariat a termenului de preaviz reprezintă abatere disciplinară si care justifică sancţionarea sa disciplinară, inclusiv prin desfacerea contractului de muncă.

Insa este posibila si situatia in care angajatorul sa nu procedeze la cercetarea disciplinara a salariatului,...
Adica pot sa nu merg in preaviz, iar angajatorul imi desface contractul de munca fara alte repercursiuni...ma refer la faptul ca daca doresc sa ma angajez in alta parte nu ma afecteaza aceasta situatie
Nu va afecteaza acest lucru .. decat mentalitatea unui angajator va poate impieduica sa deveniti angajatul acestuia din acest motiv .. conteaza mai mult competenta ..
va multumesc pentru informatii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie fara preaviz cry_mitroi cry_mitroi se poate ca din momentul in care imi prezint demisia sa nu mai continui sa merg la servici? Ce mi se poate intampla dpdv legal daca fac acest lucru si cum ... (vezi toată discuția)
Preaviz Amalia2323 Amalia2323 Bună ziua! Lucrez part-time la un call center de o lună și o săptămână (sunt și studentă în anul 2) și nu mai pot face față, efectiv îmi este ... (vezi toată discuția)
Demisie sisilvia sisilvia in cazul in care as primi o oferta de lucru in alta parte ,dar ar trebui sa ma prezin intr-un interval de timp scurt si nu as mai putea sa indepliniesc ... (vezi toată discuția)