avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 666 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Dare in folosinta autoturism (pentru plecarea in ...
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Dare in folosinta autoturism (pentru plecarea in strainatate condus de alta persoana decat proprietarul)

Buna ziua,
ce acte notariale implica darea in folosinta a unui autoturism( proprietate personala) unei persoane fizice, in conditiile in care localitatile de domiciliu sunt la o distanta de 450 km?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 16:59, 3 Ianuarie 2013
Este necesara incheierea de procura notariala
@yno NU SE MAI FAC PROCURI NOTARIALE. Procura se da pentru acte juridice si numai completar acelor acte juridice si fapte juridice.
Incheiati un contract de comodat. Daca nu se foloseste masina in strainatate puteti sa l faceti sub semnatura privata , daca masina se foloseste in strainatate I'l faceti in forma autentica la notar . Va trebuie cartea masinii, cartile de identitate ale comodatarului si comodantului, certificat fiscal pentru masina.
Daca cele doua persoane nu se pot prezenta in fata aceluiasi notar. Una din ele sa o Imputerniceasca pe cealalta printr o procura autentica sa semneze si in locul lui comodatul, procura se va trimite in original celuilalt semnatar si notarul o va inscrie intr un registru national de evidenta al procurator, astfel incat in momentul semnarii comodatului celalalt notar care va autentifica comodatul o va verifica daca a fost sau nu revocata si se va proceda la semnarea contractului.
Ultima modificare: Joi, 3 Ianuarie 2013
ContSters250994, utilizator
Am facut procura notariala la inceputul decembrie 2012,in care s-a prevazut dreptul de utilizare vehicul, perioada de folosinta,inclusiv obligatia asumata de utilizator in cazul evenimentelor care pot avea loc in perioada de utilizare,drepturi ce revin proprietarului in cazul incalcarii/nerespectarii obligatiilor asumate de catre utilizator vehicul
Ultima modificare: Joi, 3 Ianuarie 2013
ynocentta, utilizator
F rau! Daca mai exista notari care fac procura pt folosirea masinii . NU SE MAI FAC! Iar pe acest site s a explicat de ce dpdvd juridic! A fost o cutuma proasta preluata si de Politia de Frontiera insa acum s au clarificat lucrurile. oricum nu se mai fac de mai Bine de 2 ani de zile...schimbati notarul.....
Rau,rau dar este o polita de asigurare pentru eventualitatea in care utilizatorul poate sa incerce sa predea proprietarului numai cheile vehiculului,eventual si ceva regrete....

Alte discuții în legătură

Procura auto? smart28 smart28 Salut De curand am achizitionat o masina si avand ceva probleme cu un credit la o banca, am inmatriculat-o pe numele tatalui, insa as avea nevoie sa ies cu ea ... (vezi toată discuția)
Imputernicire la notar fara persoana imputernicita (iesire auto din ro) kvremus kvremus Buna ziua, Va solicit ajutorul intr-o privinta: un prieten de-al meu, roman, se afla in Italia (are si acte de Italia) si a cumparat o masina noua din ... (vezi toată discuția)
Acte necesare pentru parasirea tarii cu un autovehicul care nu imi apartine Cneazu Cneazu Buna ziua, As vrea sa stiu care sunt actele necesare pentru a putea parasi tara, (e vorba de o tara non UE) cu un autoturism care nu imi apartine? notarii ... (vezi toată discuția)