avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 468 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

O persoana decedata a avut in timpul vietii un copil care i-a purtat numele si caruia i s-a platit si pensie alimentara.Sotia lui nu a stiut ca mai are un copil motiv pentru care a dezbatut succesiunea cu cei doi fii care-i au impreuna.O ruda din partea sotului i-a spus ca el mai are o fata.Fata nu i-a contactat dar ce se intampla daca succesiunea a fost dezbatuta si fata se ridica cu pretentii.O parte din bunuri mobile si imobile au fost vandute.As vrea sa stiu ce implica aceasta situatie de care familia lui chiar nu a stiut( la modul cel mai sincer).Termenul pentru dezbaterea succesiunii este inca valabil.Defunctul fiind actionar la mai multe firme familia a trebuit sa dezbata succesiunea imediat dupa 40zile.Multumesc
Cel mai recent răspuns: valy56 , utilizator 19:46, 4 Ianuarie 2013
Copilul care a aparut va cere anularea in instanta a certificatului de mostenitor. Apoi se va redezbate succesiunea fie la notar daca este pe cale amiabila, fie in instanta. daca inca nu a trecut un an de la decesul tatalui, nu ma este nevoie sa fie depusa in termenul de optiune succesorala si sa probeze ca nu a avut cunostinta de decesul tatalui sau a fost impiedicata sa si exercite dreptul de optiune succesorala.
La multi ani!Multumesc ptr raspuns.
Buna seara,va mai deranjez cu o intrebare...exista un termen ptr a-si cere drepturile sau oricand poate ataca certificatul de mostenitor?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat de mostenitor legal paulpiancu paulpiancu In anul 1990 urmare a decesului tatalui meu, am deschis succesiunea impreuna cu mama mea si fratele meu. In urma dezbaterii mi-a revenit intreaga masa ... (vezi toată discuția)
Succesiune miaaleja miaaleja buna ziua,puteti sa-mi spuneti cum se procedeaza in cazul urmator:intr-o familie cu 2 copii majori,parintii detin un teren si doua imobile,apoi decedeaza unul ... (vezi toată discuția)
Pasii dezbaterii succesiunii Cristian Racaceanu Cristian Racaceanu Tatal meu doreste sa deschida succesiune dupa fratele sau decedat in lun a mai a anului trecut.Exista un apartament in indiviziune,tata si fratele sau ... (vezi toată discuția)