avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 723 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Card sanatate 1 ian 2013
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Card sanatate 1 ian 2013

Am citit articolul de pe site, de la sectiunea 1 Ian. 2013 insa nu sunt pe deplin lamurita si as dori sa intreb daca detine cineva mai multe detalii.

Daca un angajat imi solicita o adeverinta de asigurat, (eu avand calitatea de angajator), va trebui sa nu ii mai eliberez o astfel de adeverinta, spunandu-i sa obtina cardul aferent de la medicul de familie? Intreb pentru ca sapamana viitoare voi primi niste solicitari in acest sens, din partea angajatilor.

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: sadaka , utilizator 18:15, 3 Ianuarie 2013
Eliberati in continuare acele adeverinte pentru ca pana ajung cei de la sanatate sa elibereze cardurile mai trec luni bune.
Daca solicitarea este scrisa din partea angajatului , atunci neeliberarea adeverintei constituie contraventie si sanctionata ca atare de catre ITM.
acest card nu face decat sa contina cateva date despre asigurat:
nume -prenume
cod asig : dat de casa de sanatate in momentul activari cardului
diagnostic boli: in cazul in care asiguratul se vindeca , cardul trebuie rescris iar de catre doc.familie.
cardul nu confirma si faptul ca esti asigurat.
sursa de informare - doc.familie
deci adev ramane singurul mod de-a demonstra ca esti asigurat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obtinerea cardului european de sanatate ceass pentru persoane coasigurate sau fara venituri cyan cyan am o nelamurire legata de documentele necesare ptr obtinerea cardului european de sanatate CEASS. eu sunt asigurat ca si salariat, sotia este coasigurat ... (vezi toată discuția)
Adeverinta medicala Viovas Viovas Buna ziua! Am o intrebare: angajatorii mai au obligatia de a elibera adeverinte medicale (pentru medicul de familie sau pentru spital) pentru salariatii sai ... (vezi toată discuția)
Acte demisie Ana Maria90 Ana Maria90 Buna ziua, Nu am primit actele de incetare a activitatii de la fosta firma ,am avut concediu medical si nu pot beneficia de plata de la actuala firma fara ... (vezi toată discuția)