Georgelius a scris:
Multumesc pentru raspuns Lacramioara,
Problema fetei si, pana la urma si a avocatului cu care o sa lucreze, este ca fata sa apara ca facand parte din firma lui (are o SCA), astfel incat imaginea acestui SCA sa fie clara in piata, fara a exista dubii.
Daca fata pune pe un document stampila cu numele ei si al acelui SCA, in loc de cea a cabinetului cu care are efectiv contractul de colaborare, ce valabilitate mai are acel document. Nu sa faca o stampila este greu, ci sa fie valabila.
Eu nu dau sfaturi, iti spun cum am facut eu si alte colege, pt ca ti-am spus deja, sunt in aceeasi situatie.
Contractul meu de colaborare cu SCA-ul imi permite sa am clienti proprii.
Desi nu e foarte corect dpdv legal, am stampila cu "UNBR-Baroul Buc L.M. avocat" si acea stampila o aplic pe actele clientilor proprii.
Majoritatea actiunilor (si majoritatea clientilor) sunt ai av. cu care lucrez efectiv, si se pune stampila lui.
Pe unele delegatii trece si numele lui si al meu, si aplica doar stampila lui.
Oricum, dupa lege, stagiarii nu isi pun stampila pe acte, doar stampila Cabinetului sau SCA unde lucreaza.
Eu am lucrat mai multi ani cu avocati, inainte sa fiu si eu avocat, si niciodata nu au avut colegii mei probleme pe tema "stampilei" si a clientilor.