Buna seara dragi colegi,
O amica, proaspat avocat, mi-a supus atentiei o problema privind colaborarea sa, careia nu i-am gasit o rezolvare, ba mai mult i-am spus ca nu se poate. Totusi, poate cei "luminati" au o solutie.
Astfel, dupa ce a luat examenul in luna decembrie, a dorit sa semneze un contract de colaborare cu un avocat cu care lucreaza din timpul facultatii si care a asigurat-o ca ii acorda tot suportul pentru pregatirea sa profesionala. Problema este ca acest avocat nu are vechimea necesara pentru a putea sa o ia stagiar in propriul cabinet.
Tanara are o alta cunostinta care ii poate asigura un contract de colaborare, intrunind si conditiile pentru stagiatura, insa fara a se ocupa efectiv de formarea sa. Acest aspect este acoperit de primul avocat.
Intrebarea este urmatoarea:
In conditiile in care, conform art. 172, alin. (1), lit. e) din Statut "avocatul colaborator nu poate activa, in aceeasi calitate, in mai multe forme de exercitare a profesiei", cum poate tanara avocata sa semneze un contract de colaborare cu cel de-al doilea cabinet, dar sa lucreze efectiv, LEGAL, numai pentru primul.
Initial am zis ca aceasta "migrare" este un pic fortata, dar gandidu-ma mai bine am constatat ca acestei fete, un avocat cu experienta, ii poate asigura o pregatire cu adevarat profi, insa, acesta din urma, nu poate sa dea o amarata de semnatura pentru ea.
Pe de alta parte, daca ar fi sa semneze cu al doilea si sa lucreze cu primul, sunt probleme cu angajarea raspunderii fata de client, in conditiile in care stampila ei ar fi pe alt cabinet si s-ar putea crea multe "neajunsuri".
Multumesc mult,
George
Cel mai recent răspuns:
cris2008 , utilizator
11:15, 12 Februarie 2009