buna seara,astazi patronul m-a anuntat patronul ca trebuie sa imi dau demisia,am spus ca vreau sa beneficiez de ajutor de somaj,el a zis ca nu se poate,iar daca vreau pot sa mai stau,apoi imi voi da eu demisia,pot face plangere?sau anunta undeva acest caz?
va rog frumos,as vrea sa stiu daca pot face in privinta asta,nu sunt singurul care este obligat sa demisioneze,au fost puse unele "conditii" de catre patron care nu vred ca ar fi legale.
Demisia este un act de vointa unilateral, adica initiativa nu poate proveni decat din partea dvs. Ceea ce solicita angajatorul dvs. este un abuz si poate fi reclamat la ITM, dar ar trebui sa aveti si dovezi in acest sens (martori).
Nu va lasati intimidat si continuati sa va desfasurati activitatea, ca si pana acum. Daca vi se vor face probleme si veti fi hartuit la locul de munca, aveti dreptul sa actionati angajatorul in instanta, actiune intemeiata pe lit.e si lit.f din Codul muncii (lezarea demnitatii si hartuire morala la locul de munca)
Art. 39.- principalele drepturi si obligatii ale salariatului
(1) Salariatul are, in principal, urmatoarele drepturi:
a) dreptul la salarizare pentru munca depusa;
b) dreptul la repaus zilnic si saptamanal;
c) dreptul la concediu de odihna anual;
d) dreptul la egalitate de sanse si de tratament;
e) dreptul la demnitate in munca;
f) dreptul la securitate si sanatate in munca;
g) dreptul la acces la formarea profesionala;
h) dreptul la informare si consultare;
i) dreptul de a lua parte la determinarea si ameliorarea conditiilor de munca si a mediului de munca;
j) dreptul la protectie in caz de concediere;
k) dreptul la negociere colectiva si individuala;
l) dreptul de a participa la actiuni colective;
m) dreptul de a constitui sau de a adera la un sindicat;
n) alte drepturi prevazute de lege sau de contractele colective de munca aplicabile.
va multumesc ptr raspun,dar in birou am fost doar eu si patronul,dar pe colega mea la fel a obligat-o,ea nu a facut acest lucru,eu am fost constrans de catre patron,mi-a spus ca eu l-am furat si daca vreau sa de maine pot sa vin la munca apoi imi voi da singur demisia(mentionez ca in depozit exista camere de supraveghere)am cerut sa imi aduca dovezi,el mi-a spus ca imi poate da dovezi doar pe foii,nu stiu ce pot face in cazul asta,nu sunt singurul care a fost silit sa imi dau demisia.
Asa cum vi s-a spus si mai sus,puteti sa reclamati la I.T.M.si chiar daca trebuie martori,puteti sa o luati ca martora pe fosta colega a dvs care a fost constransa si si-a dat demisia.
Succes
Salariu in c.i.m.
gyilus
Daca un contract pe durata nedeterminata este incheiat intre angajator si angajat cu studii superioare, in contract este trecut ca inginer in productie, cum ... (vezi toată discuția)