avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 809 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... PROCES NEPLATA INTRETINERE
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

PROCES NEPLATA INTRETINERE

Buna seara,

Nu am platit intretinerea intrucat modul de calcul nu a fost corect- ( pe langa probleme de fond nici macar total coloane nu era egal cu total randuri), iar listele nu erau semnate decat de administrator care a refuzat sa-mi dea explicatii cu privire la modul de calcul.
Asociatia nu are presedinte, a demisionat insa administratorul a cerut instantei executarea mea silita.
La primul termen pot cere judecatorului sa constate ca listele nu au fost semnate de catre administrator si sa dispuna expertiza financiar contabila ?
Multumesc,
Cel mai recent răspuns: darida , utilizator 13:33, 6 Ianuarie 2013
Puteti cere ori ce.Dar atentie daca dvs. solicitati expertiza trebuie sa si platiti.
O asociatie fara presedinte timp de 90 zile, se dizolva, nu poate avea calitate procesuala activa.Asta trebuie sa invocati in proces, in caz ca mai e posibil.
Comitetul executiv preia obligatiile presedintelui si asociatia functioneaza in continuare pana la alegerea unui presedinte.Daca se dizolva asociatia, locatarii raman fara utilitati ,apa ,gaz, incalzire si etc.
Membrii comitetului executiv trebuie sa convoace adunarea generala pentru alegerea unui presedinte daca au ramas fara presedinte.
Nicaieri in legislatie nu se prevede ca o asociatie de proprietari "se dizolva" daca nu are presedinte, cenzor, administrator...
Dar proprietarii sunt obligati la plata cheltuielilor de intretinere, indiferent ca asociatia are sau nu temporar presedinte, administrator, cenzor...
Proprietarul are dreptul sa conteste suma de plata in termen de 10 zile de la afisare...
Daca sunteti proprietar in acel bloc aveti posibilitatea sa candidati si sa deveniti membru in comitet sau al asociatiei si o sa rezolvati mai usor problemele asociatiei.

Lista de intretinere nu ar trebui semnata si de presedinte sau cenzor ?


Ultima modificare: Joi, 3 Ianuarie 2013
Adriantot, moderator

Alte discuții în legătură

Cum aflu cine sunt de drept membrii unei asociatii de proprietari de bloc? petre88 petre88 Buna ziua , As dori sa stiu si eu cum aflu si unde cine sunt cu adevarat membrii unei asociatii de proprietari de bloc, mai exact cine este administratorul ... (vezi toată discuția)
Functia de vicepresedinte si secretar aecobob aecobob Buna ziua Va rog sa ma lamuriti ce presupune, practic, functia de vicepresedinte la o asociatie de proprietari in afara de specificatia de la Art.21(3) : ... (vezi toată discuția)
Nimeni nu vrea sa fie presedinte la asociatie de proprietari sebaman sebaman Buna ziua, Am citit mai multe articole mai noi si mai vechi pe site de acest subiect si totusi cum se procedeaza daca nimeni [u]nu vrea[/u] sa fie presedinte. ... (vezi toată discuția)