avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1644 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... PROCES NEPLATA INTRETINERE
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

PROCES NEPLATA INTRETINERE

Buna seara,

Nu am platit intretinerea intrucat modul de calcul nu a fost corect- ( pe langa probleme de fond nici macar total coloane nu era egal cu total randuri), iar listele nu erau semnate decat de administrator care a refuzat sa-mi dea explicatii cu privire la modul de calcul.
Asociatia nu are presedinte, a demisionat insa administratorul a cerut instantei executarea mea silita.
La primul termen pot cere judecatorului sa constate ca listele nu au fost semnate de catre administrator si sa dispuna expertiza financiar contabila ?
Multumesc,
Cel mai recent răspuns: darida , utilizator 13:33, 6 Ianuarie 2013
adriantot

Pe fondul inexistentei unui reprezentant legal, al presedintelui, adunarea generala trebuie sa desemneze un reprezentant, nu in mod normal, in cazurile obisnuite.
Cat timp persoana juridica isi exercita drepturile si obligatiile prin presedinte, iar acesta este ales de adunarea generala, nu vad cine altcineva ar putea desemna un reprezentant al asociatiei in proces.
Am invocat prevederea cu privind plata prin contract de mandat pentru a sublinia faptul ca se aplica regulile mandatului.
Ca sa poti delega, trebuie sa ai competenta legala de a delega. Nu poti delega mai multe drepturi decat ai.
Cu ce temei legal poate delega un alt organ al asociatiei un reprezentant al asociatiei in proces, in lipsa unui presedinte?

"Persoanele care nu au exercitiul drepturilor" inseamna practic tot o incapacitate, formulata altfel, nu se refera doar la persoanele fizice, se vorbeste si de statut. Si minorul sub 14 ani este incapabil pt ca nu isi poate exercita drepturile, o situatie normala, obisnuita pt varsta lui.
Inexistenta presedintelui, ca reprezentant legal al asociatiei este o anormalitate, o incalcare a legii, de aceea nu este reglementata expres.
Scuze pt lipsa ghilimelelor, nu am intentionat sa dau impresia ca tot paragraful e din act normativ.

bgv
Ar trebui sa platititi totusi, partial, partea din cheltuielile de intretinere pe care o considerati corecta, sa nu generati penalitati pentru intreaga suma. Am inteles ca nu contestati toate categoriile de cheltuieli.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum aflu cine sunt de drept membrii unei asociatii de proprietari de bloc? petre88 petre88 Buna ziua , As dori sa stiu si eu cum aflu si unde cine sunt cu adevarat membrii unei asociatii de proprietari de bloc, mai exact cine este administratorul ... (vezi toată discuția)
Nimeni nu vrea sa fie presedinte la asociatie de proprietari sebaman sebaman Buna ziua, Am citit mai multe articole mai noi si mai vechi pe site de acest subiect si totusi cum se procedeaza daca nimeni [u]nu vrea[/u] sa fie presedinte. ... (vezi toată discuția)
Functia de vicepresedinte si secretar aecobob aecobob Buna ziua Va rog sa ma lamuriti ce presupune, practic, functia de vicepresedinte la o asociatie de proprietari in afara de specificatia de la Art.21(3) : ... (vezi toată discuția)