avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 489 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... donatia
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

donatia

In urma decesului tatalui meu, acum 6 ani nu s-a facut taxa de succesiune.
Mama mea poate sa imi faca donatie sau testament pe partea care i se cuvine mie, daca nu facem taxa de succesiune?
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 22:06, 3 Ianuarie 2013
Donatie nu poate sa faca fara a dezbate succesiunea, nu poate sa va transmita nimic prin acte intre vii cat timp succesiunea nu a fost facuta. Prin testament poate sa va transmita drepturile succesorale ce I se cuvin sau sa va instituie legatar universal , adica sa mosteniti tot la decesul dansei.
Ultima modificare: Joi, 3 Ianuarie 2013
ContSters250994, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare act de mostenire, solutie de a evita succesiunea zulg zulg Buna ziua. Daca poate sa ma lamureasca cineva: Bunica mea detine un apartament pe numele ei. O casa la tara si pamant pe numele parintilor ei. Nu are ... (vezi toată discuția)
Mostenire Vlad2013 Vlad2013 Buna dimineata, Incers sa va expun situatia cat mai clar si concret,sa pot primi un raspuns corect . Tata a decedat,de curand. In timpul vietii ... (vezi toată discuția)
Mostenire renta viagera si testamentara marinnicolae marinnicolae In urma cu 8 ani am incheiat un contract de renta viagera cu o sora referitor la un apartament.Acum un an a murit. Pe de alta parte mi-a lasat un testament ... (vezi toată discuția)