Buna ziua, in luna august am achizitionat o masina adusa din Germania,din zona Timisoara, i am scos 3 rinduri de numere rosii si concomitent am actionat Institutia Prefectului in judecata ptr a nu plati taxa auto. Mi a iesit sentinta definitiva care zice sa nu se plateasca taxa insa Domul de la care am achizitionat masina se eschiveaza si nu mi trimite actul de neurmarire fiscala, fapt ptr care eu nu pot sa mi inmatriculez masina pe numele meu si nici nu mai pot circula cu ea, intrebarile mele sunt :
1. in cazul in care acest om nu mi trimite actele pe care este obligat sa mi le trimita ce pot face , cui tb sa ma adresez cu o plingere ?
2. in cazul in care eu posed o sentinta definitiva care zice ca nu tb sa platesc taxa , daca voi reusi sa mi inmatriculez masina voi plati noua taxa pe care guvernul Ponta vrea sa o instituie ? Multumesc
2. Da, veti putea indiferent de schimbarile legislative deoarece aveti o hotarare a instantei.
1. De ce nu va trimite certificatul de neurmarire fiscala? Trebuie sa existe un motiv, inseamna ca nu a si-a radiat autovehiculul ...
Multumesc ptr. raspunsul la prima intrebare ...
* deci eu voi putea sa mi inmatriculez masina nemafiind necesar sa platesc aceea taxa sau timbru cum se numeste incepind de azi , doar pe baza hotaririi judecatoresti ?
* d l de la care am cumparat autoturismul incearca tot felul de tertipuri , cum ca este plecat din tara, cum ca nu are timp sa mearga la finante , scuze puerile, revin cu intrebarea , daca nu imi trimite acel cerificat eu cum as putea sa mi inmatriculez masina, exista vreo autoritate competenta care ar putea sa rezolve aceasta situatie sau vreo modalitate ? ce ma sfatuiti sa fac ? Multumesc:-/
Nu exista nici un fel de autoritate unde sa va plangeti. Din punctul meu de vedere este in interesul vanzatorului sa isi radieze autoturismul din evidenta sa fiscala tocmai pentru a nu mai plati impozit pentru acesta. Este inexplicabil de ce refuza sa ceara certificatul fiscal ..., o varianta ar fi ca are datorii la bugetul de stat (taxe si impozite neplatite), stie acest lucru si mai stie ca pana nu le plateste nu i se emite certificatul de neurmarire fiscala.
O solutie ar fi sa solicitati dumneavoastra personal la organul fiscal emiterea certificatului dovedind cu documentele pe care le detineti ca persoana in cauza v-a vandut autoturismul ...
D -l Huzum ,vinzatorul autoturismului este din Lugoj, eu locuiesc in Brasov , intrebarea este cum as putea eu sa solicit eliberarea acelui certificat ( dupa cum spuneati dvs ca se poate ) , unde si la cine ar trebui sa ma adresez ?Intradevar aveti dreptate ,dupa lungi discutii a recunoscut ca are o datorie catre stat de 6200 ron ,suma pe care zice el ca nu stie de unde a aparut si ca el nu o achita.
As mai avea o intrebare , poate ma puteti ajuta, daca eu apelez la instanta si il dau in judecata?( ptr ca refuza sa mi trimita certificatul si eu ii solicit sa mi inapoieze banii dati pe masina plus cei cheltuiti cu ITP si omologare, iar el sa- ia masina si sa si-o tina ca eu nu o pot inmatricula )Multumesc
Auto sh
simioana69
:((Am achizitionat un auto Sh din Germania, in luna august 2012 adusa pe platforma, vinzatorul a luat primul rind de numere rosii,pe numele lui din Lugoj, apoi ... (vezi toată discuția)
Consiliere
cal123
buna ziua. Am achizitionat un autoturism din cj pe o firma in data de 23 10 2014 moment la care am acceptat tranzactia fara certificat fiscal deoarece acest ... (vezi toată discuția)