avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 345 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Auto SH
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Auto SH

:((Am achizitionat un auto Sh din Germania, in luna august 2012 adusa pe platforma, vinzatorul a luat primul rind de numere rosii,pe numele lui din Lugoj, apoi celelalte 2 le am luat eu , in Brasov insa la intocmirea actului de vinzare cumparare , vinzatorul nu mi a dat certificatul de neurmarire fiscala, asigurindu ma ca este in regula fara datorii catre statul romin, insa cand l am sunat sa l rog sa mi trimita certificatul au inceput eschivarile,dupa interminabile discutii a reusit sa mi trimita o copie a fiscalului in ian 2013, de unde rezulta ca are datorii la stat pe care refuza sa le achite plus ca are sechestru pus pe 2 auto. Eu stau cu masina in fata casei si nu mi o pot trece pe nume.
Va rog sa mi dati un sfat daca exista o cale legala ptr.a inmatricula masina pe numele meu , sau daca pot sa l actionez in instanta ptr inselatorie? La ultima discutie telefonica mi a zis ca o sa fie o chestie de durata foarte mare ptr ca vrea sa le intenteze proces celor de la Vama Timisoara. Multumesc #-o
Cel mai recent răspuns: kosty40 , utilizator 08:44, 25 Ianuarie 2024
Nu ati precizat concret daca ati incheiat contact legal de vanzare cumparare autovehicul
Daca detineti document autentificat de achizitie bun autoturism ,aveti dreptul sa formulati actiune in justitie impotriva vanzatorului
Am incheiat contract de vinzare -cumparare cu persoana respectiva, am primit din partea lui toate actele , contractul incheiat intre el si vinzatoarea dinGermania, brief , copie dupa Ci, atit nu mi a dat la momentul acela certificatul fiscal dar asigurindu ma ca este in regula fara datorii catre statul roman si ca atunci cand il voi cere mi l va trimite. Tranzactia s a incheiat in august si noi suntem la sfirsitul lui ian si el nu are de gind sa si plateasca datoriile.Am vb cu el duminica si mi a zis ca el luni pleaca din nou in Germania ptr 1 sapt si ca nu are timp sa umble pe la Finante . Ce pot face in acest caz?
Incercati sa faceti un contract vanzare/cumparare direct intre dvs si firma din actele masinii.
Ca si cum ati adus-o dumneavoatra direct, fara sa fie implicat omul din lugoj.

Chiar daca nu e prea ortodoxa metoda asta, ea este singura care va poate salva.
Nu se poate ,pentru ca primul rand de numere provizorii este pe numele celui din lugoj.O sa apara la politie.
ai perfecta dreptate, rares, am specificat doar ca primul rind de numere este luat de cel din lugoj, daca procedez cum zice cosmin, ma mai leaga ca fac uz de fals in acte publice , si in loc sa incerc sa mi rezolv problema imi creez probleme mai mari. Si nu am specificat nimic de vreo firma ! am zis vinzatoarea din Germania ! Ar tb sa nu ne mai dam cu parerea , mai bine sa i lasam pe cei care cunosc sa dea sfaturi folositoare:(

Alte discuții în legătură

Nedumerire noua taxa mediu simioana69 simioana69 Buna ziua, in luna august am achizitionat o masina adusa din Germania,din zona Timisoara, i am scos 3 rinduri de numere rosii si concomitent am actionat ... (vezi toată discuția)
Achizitie auto cu pastrarea numerelor bogdan_iasi bogdan_iasi Buna ziua, Doresc sa va consult si eu intr-o problema, si anume: as dori sa achizitionez un auto de la un proprietar care paraseste tara in 8 zile. Eu nu ... (vezi toată discuția)
Problema administratia financiara inmatriculare masina adrianivanciu adrianivanciu Buna ziua, Problema mea este urmatoarea: Vreau sa achizitionez o masina de la o prietena care a cumparat masina de curand de la cineva care a cumparat-o din ... (vezi toată discuția)