Sunt presedinte de bloc. Pe 28.12.2012 administratorul blocului angajat cu CIM timp partial, si-a dat demisia in scris conf.art 81alin.7 CM, care a fost aprobata in sedinta comitetului executiv din 03.01.2013.
Intrebare:
1.Decizia de incetare a contactului de munca incepe cu data de 28.12 2012 sau atunci cand a fost aprobata?
2.Care sunt pasii de urmat si pe cine sa anunt ca s-a incetat acest contract de munca.
multumesc!
Angajatorul ia act de vointa demisionarului dar are dreptul sa-i inceteze contractul dupa expirarea termenului de preaviz prevazut in contract sau oricand pana la expirarea termenului.
Nu ii aproba demisia ci momentul incetarii contractului care poate fi oricand intre data de 28 decembrie si data la care expira preavizul prevazut in contractul de munca, asa cum hotaraste angajatorul.
Angajatul nu-si poate depune demisia si...gata, trebuie sa-si respecte preavizul exceptand cazul in care angajatorul nu si-a respectat obligatiile asumate prin contract.
Si daca nu are cum sa faca transmiterea azi, poate ii explicati cum o poate face IERI.
Cred ca lumea doreste solutii, nu doar teorie
Multumesc pentru intelegere.
Dvs ati specificat ca aproba demisia si apoi ca nu-i aproba demisia... poate pana la urma va lamuriti cum este corect .... iar notiunea de aprobare a momentului incetarii raportului de munca nu exista nici in teorie si nici in practica ...
Angajatul poate sa-si demisia si gata .. daca vedeti art.81 C.mun. veti observa ca exista si aceasta posibilitate.
Legal nu are cum sa transmita revisal-ul astazi daca incetarea c.i.m. a avut loc .. asta este teoria si practica .. transmiterea astazi a REVISAL-ului in conditiile in care c.i.m. a incetat ieri inseamna si posibilitatea aplicarii unei amenzi cuprinse intre 5000 - 8000 lei.
Demisie
madina71
Buna ziua!
Un angajat vrea sa isi dea demisia astfel incat 31 iulie sa fie ultima zi lucrata la unitatea mea, pe data de 1 aug urmand sa se angajeze in alta ... (vezi toată discuția)
Cererea de lichidare
1amalia
Ultima zi de munca a fost in data de 03.04.2012. Cererea de lichidare am depus-o dupa 10 zile , dar cu data de 04.04.2012. De ce mi se solicita o alta cerere ... (vezi toată discuția)