buna ziua, ma numesc Elena sunt cetatean a Romaniei cu rezidenta in Republica Moldova. Sint in Italia shi vreau sa ma casatoresc cu prietenul meu care este moldovean si la moment este clandestin. Putem sa ne casatorim in Italia la primaria din localitate shi ce documente trebuiesc. Mersi mult
Din moment ce niciunul nu aveti rezidenta-n Italia, nu va puteti casatori in Italia (asta daca nu aveti cetatenia italiana). Chiar daca s-ar putea, autoritatile s-ar putea autosesiza ca prietenul dvs. a intrat in mod ilegal in Italia si l-ar paste deportarea inainte de a va putea incheia casatoria.
O maniera ar fi de a primi rezidenta in Italia dupa ce intrati in mod legal cu prietenul dvs. in Italia, in baza dreptului european. Dar si in acest caz ati fi obligata sa demonstrati ca aveati deja o relatie cu el si ar fi greu de explicat autoritatilor ca relatia a avut loc chiar in Italia (iar l-ar paste pericolul ca ele sa se autosesizeze).
Pentru lamuriri suplimentare, consultati un avocat italian specializat in drept european.
eu am rezidenta in Italia shi contract de munca la fel... deci sar putea sa fac reintregirea familiei in italia? Astfel pot sa demonstrez ca sint in stare sa il intretin asa cum cere legea aici...de demonstrat nu e greu sint poze din arhiva familiei... si totushi chear daca am rezidenta in Md dar sint cet a unui stat eur beneficiez de aceleashi drepturi?
va multumesc
Vă rog, pe cât posibil, să scrieți mesajele dvs acordând atenție regulilor de scriere în limba română.
Astfel, ar fi corect, conform Regulamentului Forumului - art. 1.1 și următoarele, dar și util celorlalți participanți pe forum, să renunțați la exprimări de genul shi în loc de și , chear, în loc de chiar...etc.
- prietenul dvs. trebuie sa intre legal in Italia, nu poate apare pur si simplu acolo;
- dovada existentei unei relatii prealabile se face de obicei prin a dovedi domiciliu comun timp de minim sase luni, cont comun, etc., ori nu puteti invoca faptul ca prietenul ar fi domiciliat in Italia, iar lunile respective trebuie sa fie imediat anterioare stabilirii in Italia (o relatie de acum patru ani nu se pune).