avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1244 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general ct debit
Discuție deschisă în Contabilitate în general

ct debit

Buna ziua !
Am contul 378 pe debit cu 222.80 si contul 4428 tot pe debit cu 276.26 .
Cum se inchide conturile 378 si 4428 ?
276.26 = 222.80*24%
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 16:32, 6 Ianuarie 2013
Daca sunt pe debit reprezinta descarcarea de gestiune a marfurilor vandute, tinand cont de coeficientul K de repartizare a adaosului calculat pentru fiecare luna.

S-au inchis deja alaturi de cont 607 debit prin cont 371 credit, dar cum au ajuns acolo?

Ce fel de contabilitate experimentati Dvs.#-o?
Ultima modificare: Vineri, 4 Ianuarie 2013
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal
Inseamna ca nu ati calculat corect coeficientul K aferent descarcarii de gestiune de care vorbea colega mea. Faceti calculul corect si eventual inregistrarile cu minus.

Totusi, e bine sa ne dati mai multe amanunte referitoare la situatia descrisa mai sus.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Descarcare gestiune gabitza1980 gabitza1980 Buna ziua.Am si eu urmat.situatie: 1.o societate neplatitoare de TVA care desf.comert.cu amanuntul : CANT.=25 BC P.U = 1.3 RON/BC ... (vezi toată discuția)
Descarcare gestiune anairam_unid anairam_unid Buna ziua, Am o firma care are comert cu amanuntul insa a vandut doar cu factura ,firma este neplatitoare de tva.Intrebarea mea este cum se descarca ... (vezi toată discuția)
Calculul coef.k in comertul cu amanuntul deutz deutz O S.C. cu obiect de activitate comertul cu amanuntul, are in gestiune atat marfuri cu tva 19% cat si marfuri cu tva 9% (evidenta se tine pe analitice aferente ... (vezi toată discuția)