avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 406 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Vreau sa ma casatoresc cu o fata cetatean Republica ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Vreau sa ma casatoresc cu o fata cetatean Republica Moldova - ce documente sunt necesare?

va rog imi spuneti si mie ce documente imi trebiue pentru a ma casatori cu o fata cetatean rep. moldova ea are viza de scurta sedere in romania dar este minora are varsta de 17 ani. a venit insotita de mama ei care este divortata de tatal ei la care fata este in grija mamei si vreau sa ma casatoresc in romania ce trebuie sa facem si ce documente ne trebuie si de unde le luam. va multumesc mult cu stima ionel_viorel
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 14:55, 9 Ianuarie 2013
Actele de care are nevoie un cetatean moldovean major pentru a se casatori cu un cetatean roman sunt:
- certificat de stare civila, eliberat fie autoritatile din Moldova fie de ambasada / consulatul Republicii Moldova in Romania
- actul de identitate, in original si copie
- certificatul de nastere, original + copie legalizata
- certificatul medical prenuptial, valabil 14 zile de la data emiterii, cu mentiunea Se poate căsători;
- declaratie notariala ca indeplineste conditiile necesare incheierii casatoriei in Romania.

Mergeti la Starea Civila din localitatea dvs. si cereti detalii. Este minora , e cetatean moldovean... s-ar putea sa va mai ceara si alte acte – de ex. de acea hotarare de divort a mamei si posibil un aviz medical in afara certificatelor prenuptiale.
multumesc mult pentru informati dar inca o rugaminte semnatura parintilor mai trebuie daca este minora ?
Ultima modificare: Miercuri, 9 Ianuarie 2013
ionel_viorel, utilizator
Pentru minorii cetateni romani trebuie consimtamantul parintilor - de aceea v-am spus sa mergeti la Starea Civila sa intrebati, functionarii de acolo vor vedea actele si sentinta de divort si va vor sfatui complet.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mai este necesara viza pentru uk a unui cetatean moldovean casatorit cu cetatean roman ? virna virna Doresc sa ma castoresc cu o cetateanca din Republica Moldova si as dori sa stiu care sunt actele necesare pentru casatorie, dar si ce trebuie sa fac pentru a ... (vezi toată discuția)
Bună, as dori sa știu de ce anumite acte as avea nevoie pentru ... Ariana Ciubotaru Ariana Ciubotaru Bună, as dori sa știu de ce anumite acte as avea nevoie pentru o căsătorie, eu fiind din Republica Moldova iar el fiind din România căsătoria urmând sa ... (vezi toată discuția)
Casatorie intre un cetatean roman si o basarabeanca dselepco dselepco Buna ziua! Sant cetatiana al Republicii Moldova, an prezent ma aflu an Italia. De 3 ani traesc cu roman si am hotarat sa ne casatorim si sa ne mutam cu taraiul ... (vezi toată discuția)