avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 546 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... nelamurire hotarare divort cu minori
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

nelamurire hotarare divort cu minori

buna seara, din decembrie 2012 am divortat si am o mare nelamurire..inca nu am primit hotararea de divort, dar pe portalul instantelor scrie....Stabileşte in sarcina reclamantei contribuţia la cheltuielile de creştere, educare, învăţătură şi pregătire profesională a minorului... în natură, în limita unui cuantum de 300 lei şi obligă reclamanta la plata acesteia, în favoarea minorului, începând cu data introducerii acţiunii – 06.08.2012 - şi până la majoratul copilului. Stabileşte in sarcina pârâtului contribuţia la cheltuielile de creştere, educare, învăţătură şi pregătire profesională a minorului..., în lei, în cuantum de 200 lei lunar, şi obligă pârâtul la plata acesteia, în favoarea minorului, începând cu data introducerii acţiunii – 06.08.2012 - şi până la majoratul copilului.Stabileşte locuinţa minorului ... la domiciliul mamei.Chiar nu inteleg?Eu cresc copilul si tot eu ii platesc..sau daca i se casuneaza paratului eu trebuie sa fac dovada platii catre el a sumei de 300 lei?mentionez ca in ceea ce priveste divortul sentinta e irevocabila.Ar trebui sa fac apel pentru celelalte capete de cerere..Mentionez ca la stabilirea cuauntumului pt mine...nu am avut nici o adeverinta de venit la dosar..iar pe parat l-a intrebat in sedinta publica ce venit are..adica l-a crezut pe cuvant..cee ace nu mi se pare deloc in regula...
Cel mai recent răspuns: simona. , utilizator 11:26, 5 Ianuarie 2013
Cu cine a stat copilul in perioada la 06.08 si pana in decembrie cand instanta s-a pronuntat ?
Ati declarat si dvs oral cat aveti salariu ?
tot timpul a stat cu mine minorul..adica cu reclamanta..in fapt suntem despartiti din aprilie 2012...singura data cand am fost intrebata de salar a fost la ancheta sociala.
Veti ataca hotararea cu motivul ca ati contribuit in natura la cresterea minorului pe perioada divortului, cereti sa fiti obligata sa contribuiti de la data pronuntarii, nu de la data introducerii cererii. Totusi, nu inteleg cum de s-a ajuns ca dvs sa fiti obligata la plata intr-un anumit cuantum, daca sta cu dvs, din ce si-a imaginat instanta ca acest copil se imbraca, mananca si platiti intretinere :-/

Cereti ca tatal sa faca dovada veniturilor sale.
m-am interesat prin unele locuri si mi s-a spus ca in noul cod civil...exercitarea in comun a autoritatii parintesti..inseamna contributia in comun a celor 2 parinti la crestere...dar reclamanta..sa plateasca in natura in favoarea minorului?am sa fac apel sa intreb pe ce dispozitii legale..ce articole s/a bazat formularea judecatorului...am fost cu atat mai surprinsa cu cat in sala de judecata nu s-a precizat nimic..ca eu as fi obligata la nici un fel de plata..de asta ma mira f tare formularea..astept hotararea si o sa o atac..am zis totusi sa mai cer niste pareri inainte...unele persoane spun ca e doar o formulare si ca de fapt eu nu sunt obligata la nici o plata..dar nu stiu ce sa mai cred...
intotdeauna ambii parinti au contribuit la cresterea sau asa ar fi trebuit. Riscul e ca parintele cu care nu locuieste copilul sa se fofileze si sa nu contribuie, dar cum ar fi posibil ca parintele cu care copilul locuieste sa nu contribuie si in natura si in bani. Ma gandesc ca e vb doar de cuantum, adica nu sunteti obligata sa contribuiti mai mult :), altfel nu stiu cum s-o interpretez.

Oricum, chiar daca in hotarare scrie de cat trebuie sa fie contributia dvs, banii astia ii folositi pt copil, oricum puteti dovedi in caz ca va fi nevoie ca dvs cheltuiti cu copilul cel putin 300 de lei, iar adunat cu ai tatalui 500.

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara copil minor CORMAN_2011 CORMAN_2011 Buna seara! In 2009 am divortat, desfacerea casatoriei fiind de comun acord. Din casatorie rezulta un copil minor, pentru care la vremea divortului nu am ... (vezi toată discuția)
Pensie intretinere minor adriana istrate adriana istrate Am intentat actiune de divort pe data de 20.12.2010, cerand -desfacerea casatoriei -incredintarea minorului -plata pensiei de intretinere pt minor incepand ... (vezi toată discuția)
Divort cu minori victor77 victor77 buna ziua, Am divortat si prin hotararea de divort in fond, instanta stabileşte că fiecare dintre părinţi trebuie să contribuie la cheltuielile de ... (vezi toată discuția)