avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 487 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire teren

In urma decesului tatalui meu am de dezbatut o succesiune.
Am gasit un act de proprietate pe un teren despre care eu stiam ca apartine jumate verilor mei .
Acest pamant a apartinut mamei tatalui meu care a avut 2 copii:tatal meu si fratele lui;
Dupa moartea bunicii ,a murit si fratele tatalui meu.In final el(tatal meu) a avut acest titlu de proprietate.
Intrebarea mea este:copii unchiului meu adica verii mei mai au asupra acestui teren drepturi de mostenire atata timp cat pe titlul de proprietate nu este mentionat drept mostenitori decat tatal meu?
Verii mei pot sa mai beneficieze de aceasta mostenire si daca da in ce mod?Prin deschiderea unui proces?Ce sanse legale au ei sa castioge o jumatate din acest teren?
Titlul de proprietate nu este singurul act din care sa reiasa mostenitorii sau exista un cadastru care poate sa fie mai complet?

Ma intereseaza toate acestea pentru ca verii mei nu au fost interesati de acest pamant de circa 10 ani si singurul care a platit toate taxele a fost tatal meu.
Deci ei sunt sau nu mostenitori?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters78406 , utilizator 20:46, 6 Februarie 2009
Ei sunt mostenitori legali, numai ca pe acea proprietate(acel teren), daca este asa cum ziceti, ei nu au nici un drept si nu vor avea castig de cauza daca deschid proces.
Deci inteleg din raspuns ca practic mostenitorul legal este o calitate care nu implica si mostenirea automata a unor bunuri si ca este nevoie de o dezbatere a succesiunii de exemplu sau macar o acceptare a succesiunii.

Practic daca nu au depus in termen de 6 luni o acceptare a succesiunii terenul a ramas in intregime al cerui care a fost interesat de aceast teren?

Cu alte cuvinte titlul de proprietate o sa fie in intregime impartit de succesorii tatalui meu si de nimeni altcineva?

Va multumesc frumos...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teren colectivizare ContSters78406 ContSters78406 Am un titlu de proprietate pe numele tatalui meu decedat. Acest teren a fost colectivizat si tatal meu in anul 2003 a primit acest titlu de proprietate prin ... (vezi toată discuția)
Succesiune dncl dncl Buna seara! Tatal meu a revendicat in 91 doua terenuri 5000mp din care un teren nu i-a fost trecut in titlu ,oricum acest teren raminind scris in primarie ca ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. am si eu o intrebare. msbml msbml Buna ziua. Am si eu o intrebare.Tatal meu impreuna cu fratele lui au mostenit niste parcele de pamant de la bunicul care au fost impartite intre cei doi ... (vezi toată discuția)