avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 635 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

Buna seara! Tatal meu a revendicat in 91 doua terenuri 5000mp din care un teren nu i-a fost trecut in titlu ,oricum acest teren raminind scris in primarie ca fiind al sau.Tot in 91a depus cerere pentru alte suprafete teren impreuna cu frati sai dar titlu nu a ajuns nici pina in ziua de azi! Tatal meu si frati lui sunt toti morti.Eu tre sa deschid succesiune pentru terenurile tatalui meu, inclusiv pentru terenul care nu i-a fost trecut in titlu, iar cind va veni celalalt titlu tre sa mai deschid o alta succesiune cu veri mei?
Cel mai recent răspuns: Oana Mitran-costache , Avocat 04:51, 1 Noiembrie 2010
- mergeti la notar toti mostenitorii, solicitati deschiderea succesiunii si, eliberarea unui certificat de calitate de mostenitor, avand in vedere faptul ca, nu aveti titlu de proprietate pentru toate suprafetele de teren.
- dupa obtinerea certificatului de calitate de mostenitor va puteti continua demersurile in vederea obtinerii titlului de proprietate.
- dupa obtinerea titlului, va intoarceti la notar si continuati dezbaterea succesiunii.
Unii dintre mostenitori sunt plecati de mult timp in afara si nu mai stie nimeni nimic de ei. In lipsa lor nu se poate face nimic?Eu pe titlu tatalui meu ca sunt sigurul mostenitor pot sa deschid succesiunea?
deschideti mostenirea pt terenurile care au apartinut tatalui dvs.
daca sunteti unicul mostenitor al tatalui dvs. sigur ca puteti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teren colectivizare ContSters78406 ContSters78406 Am un titlu de proprietate pe numele tatalui meu decedat. Acest teren a fost colectivizat si tatal meu in anul 2003 a primit acest titlu de proprietate prin ... (vezi toată discuția)
Inscrierea proprietatii in cartea funciara Tulbas Camelia Rita Tulbas Camelia Rita Am mostenit de la parintii decedati o suprafata de teren pe care parintii mei au cumparat-o cu acte facute de mana de la vecinii, care au decedat si ei intre ... (vezi toată discuția)
Abuz dncl dncl buna ziua!tatal meu a revendicat pe leg 18/91 doua terenuri(5000mp) care au apartinut bunicilor mei. i s-a o dat adeverinta, iar in 1997 ia venit titlu de ... (vezi toată discuția)