avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1024 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Sotia supravietuitoare refuza dezbaterea succesiunii- ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Sotia supravietuitoare refuza dezbaterea succesiunii- ce putem face?

APARTAMENTUL e pe numele tatalui si a mamei,tata a murit in 1999 si nu s-a facut dezbatereaa mostenirii.
MAMA nu vrea sa faca dezbaterea mostenirii in final ce trebuie sa fac cu sora mea.
MAMA are pretentie sa platim toate darile catre stat zice ca suntem chiriasi ea e proprietara zice nici pe cale amiabila nu vrea sa faca prin notaria dezbaterea mostenirii.
MAMA nu mai locuieste cu noi de 14 ani are domiciliul in alta parte.
CE trebuie de facut sa nu mai platesc darile la stat si cine raspunde.
Cel mai recent răspuns: silviu35 , utilizator 16:44, 5 Ianuarie 2013
Dezbateti succesiunea in instanta. Impozitele catre stat trebuie platite si prin faptul ca le-ati platit in toti acesti ani inseamna ca ati acceptat succesiunea.
EU cu sora vrem ca sa se stabileasca in final cine ramine proprietar nu putem stat la infinit asa fiecare trebuie sa isi faca viata.
Proprietari veti fi toti 3 in indiviziune cu cote diferite, dar prin partajare imobilul probabil va fi atribuit doar unuia si acel care il va primi va trebui sa ii despagubeasca pe ceilalti doi platindu-le sulte compensatorii in functie de cota ce le-ar fi revenit.
IN final daca nimenii din noi nu avem bani sa ne clasificam situatia dupa ce ajungem in instanta,atunci instanta baga apartamentul la vinzare si in instanta pe baza chitantelor pe numele meu si al sorei putem cere mamei banii pe cheltuielile blocului.
INSTANTA poate sa bage apartamentul la licitatie daca nu se clarifica in final.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am un frate care dezbate mostenirea..si vrea casa pe numele lui..o ... Danaila mariana Danaila mariana Am un frate care dezbate mostenirea..si vrea casa pe numele lui..o sora nu a semnat..el cica face prin instanta sa se faca actul fara semnatura ei si prin ... (vezi toată discuția)
Mostenirea silviu35 silviu35 TATA si mama snt trecuti pe apartament,tata decedat din 1999 dupa moartea lui nu sa facut dezbatere de mostenire,mama din 1996 e plecata din apartament a fost ... (vezi toată discuția)
Sunt unicul copil al părinților mei. cum se procedează după ce unul dintre ei a decedat, astfel încât apartamentul lor să-mi rămână mie? Valli50 Valli50 Apartamentul este pe numele mamri si al tatalui meu. Tata a murit zilele trecute. Eu sint singurul copil. Trebuie mama sa treaca apartamentul pe numele meu ca ... (vezi toată discuția)