avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1036 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Sunt unicul copil al părinților mei. Cum se ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Sunt unicul copil al părinților mei. Cum se procedează după ce unul dintre ei a decedat, astfel încât apartamentul lor să-mi rămână mie?

Apartamentul este pe numele mamri si al tatalui meu. Tata a murit zilele trecute. Eu sint singurul copil. Trebuie mama sa treaca apartamentul pe numele meu ca sa imi ramina mie in caz ca moare si ea? Alta mostenire nu este.
Ultima modificare: Miercuri, 3 Octombrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Valli50 , utilizator 09:59, 2 Octombrie 2018
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu "trebuie". Numai daca vreti...
Ideea e ca atunci cand nu va mai fi nici mama, veti ajunge la un moment dat in situatia de a trebui sa dezbateti mostenirea, pentru a avea un act de proprietate.
Ok. Ce inseamna a dezbate mostenirea?
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Inseamna ca se intocmeste un document care atesta transmiterea dreptului de proprietate asupra unui bun, prin mostenire. Sunt descrise bunului si se stabileste numarul, calitatea mostenitor
Daca exista intelegere intre dvs si mama, va adresati unui birou notarial pentru dezbaterea mostenirii dupa tatal dvs.
Din cate inteleg, imobilul a fost dobandit de parinti, ca bun comun, in timpul casatoriei.
Prin urmare, dezbaterea succesiunii dupa tata se va face pentru jumatatea sa din apartament.
Din aceasta jumatate, dvs va revine (3/4), iar mamei (1/4).
Repet, din jumatate. Prin raportare la intregul apartament, dvs veti avea 3/8, iar mama 5/8.
Mai departe, aveti 2 variante:
1. Dupa decesul mamei dezbateti succesiunea si dupa aceasta, pentru cota de 5/8.
2. Mama va poate face un act din timpul vietii pentru aceasta cota, astfel incat la deces sa nu mai trebuiasca dezbatuta succesiunea si dupa mama.
Sau, puteti astepta si dezbateti succesiunea dupa ambii parinti.
Multumesc foarte mult, ma ajuta mult explicatia dvoastra!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Parintii mei sunt proprietarii unui apartament. intre timp mama ... Perr Perr Parintii mei sunt proprietarii unui apartament. Intre timp mama mea a decedat. Eu, ca unicul copil ( baiat ), nu am fost trecut in actul de proprietate al ... (vezi toată discuția)
Succesiune auramanea auramanea Buna ziua ! Am si eu niste nelamuriri : Tatal meu a murit in decembrie anul trecut. El si mama detin un apartament cu trei camere in Timisoara. Eu sunt ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. as dori o lămurire referitoare la succesiune. mama ... Lazar_s Lazar_s Bună ziua. As dori o lămurire referitoare la succesiune. Mama mea a murit și tata s-a recăsătorit și locuiește cu actuala in Apartamentul părinților ... (vezi toată discuția)